Ambasada Canadei: Regele Mihai a inspirat generaţii de români

Data actualizării: Data publicării:
regele mihai

Ambasada Canadei transmite condoleanţe Casei Regale la moartea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României şi spune că, prin acţiunile şi prin exemplul său, Regele Mihai a reprezentat atributele cele mai virtuoase ale trecutului României şi a inspirat generaţii de români atunci când acestea au luptat pentru un viitor mai bun pentru ţara lor.

În timpul vieţii sale, prin acţiunile şi prin exemplul său, Regele Mihai a reprezentat atributele cele mai virtuoase ale trecutului României. El a inspirat generaţii de români atunci când acestea au luptat pentru un viitor mai bun pentru ţara lor. Curajul Majestăţii Sale de a se opune tiraniei fascismului, însoţit de perseverenţa şi demnitatea sa în timpul deceniilor de exil impuse de un regim comunist opresiv, au fost şi rămân o sursă de inspiraţie pentru poporul român”, arată Ambasada Canadei într-un mesaj transmis miercuri şi semnat de ambasadorul Kevin Hamilton.

Ambasada Canadei mai spune că pentru poporul său şi pentru prietenii României din întreaga lume, Majestatea Sa a reprezentat o sursă de speranţă în timpul unei epoci disperate iar, mai târziu, un simbol al renaşterii şi eliberării, atunci când românii şi-au redobândit dramatic libertatea şi au readus România în rândul familiei naţiunilor democraţiilor europene, începând cu 1989.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României va rămâne în amintirea tuturor ca un simbol al curajului, generozităţii şi principiilor de neclintit. Întreaga activitate a vieţii sale reflectă spiritul şi bunătatea inerente naţiunii române. Fie ca toţi să învăţăm din exemplul Său!", adaugă Ambasada Canadei.

Regele Mihai I a murit marţi, la ora 13.00, ora României. Regele împlinise în 25 octombrie vârsta de 96 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri