ANCHETĂ. Bolnavi legaţi de paturi

Data publicării:
bolnavi

Imagini cu bolnavi psihic legaţi de paturi la un centru special din Vâlcea îi fac pe poliţişti să înceapă ancheta acolo. Fotografiile care au apărut pe tolo.ro au produs deja sancţiuni, dar blânde, date de Consiliul Judeţean. Investigaţia locală este în curs de desfăşurare şi trebuie să lămurească şi acuzaţiile că îngrjitorii făceau treabă în curtea directorului, în timp ce pacienţii erau în chingi. Înainte de concluzii, managerul neagă tot, însă există angajaţi care îl contrazic.

Angajat centru: S-a mai întâmplat să mai văd bolnavi legaţi, dar teoretic bolnavii pot fi legaţi cu aprobarea medicului.

65 de pacienţi, inclusiv copii, sunt internaţi la Centrul de Boli Psihice Măciuca. În câteva fotografii apărute pe site-ul tolo.ro, mai mulţi bolnavi apar legaţi de paturi, cu răni pe faţă sau pe picioare. Infirmierele spun că se descurcă greu pentru că trebuie să aibă grijă de mulţi bolnavi, dar spun că nu au legat pe nimeni de pat. Iar pentru rănile pacienţilor au o explicaţie.

Angajată: „Păi pe moment când nu suntem acolo, ei se pocnesc, nu suntem lângă ei. (Rep.: Dumneavoastră, personal, de câţi aveţi grijă?) Azi am salonul ăsta şi celălalt.”

Angajaţii de la centrul pentru bolnavi psihic spun că au grijă nu doar de pacienţi, ci şi de casa directorului.

Angajat centru: „(Rep.: S-a întâmplat ca angajaţi de la acest centru să meargă să muncească acasă la domnul director, la şeful centrului?) Chiar şi eu. (Rep.: Ce aţi prestat acolo?) M-a luat să-i cosesc gazonul. Să îi tund gazonul. (Rep.: Şi ce aţi primit în schimb?) Nimic. Şeful nu plăteşte la angajaţi”.

Şeful Centrului pentru bolnavi psihic neagă acuzaţiile şi crede că totul este o înscenare.

Sergiu Smărăndoiu, directorul Centrului de Boli Psihice Măciuca: „La noi în centru nu este nimeni legat şi nu s-a legat nimeni”.

Fotografiile care au apărut acum pe site-ul tolo.ro au fost făcute acum 10 luni. Între timp, după ce conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a fost în vizită acolo, paturile de fier pe care dormeau bolnavii au fost înlocuite. Şi au fost date sancţiuni care se pot agrava.

Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea: „A fost sancţionată conducerea centrului, pentru o perioadă de 30 de zile a fost schimbat şeful de centru, urmând ca această comisie de disciplină să ne prezinte concluziile finale şi se poate duce până la destituirea din funcţie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri