Andrei Pleşu nu va mai scrie săptămânal în Adevărul

Data publicării:
andrei plesu

Scriitorul şi filosoful Andrei Pleşu îşi restrânge colaborările cu presa, motivul fiind detaliat într-un ultim articol publicat pe site-ul adevarul.ro.

"Păstrînd proporţiile, mi-am spus şi eu că, ajuns în pragul vîrstei de 70 de ani, îmi pot permite să mă întreb ce mai am de făcut, în ce proiect vreau să-mi investesc puterea de muncă de-acum înainte. Mărturisesc că am un asemenea proiect şi mă gîndesc, puţin răutăcios, că prefer să-mi închei viaţa încercînd să-l duc la bun sfîrşit, decît comentînd, săptămînal, (şi, oricum, fără nici un rezultat) isprăvile unor personaje despre care, probabil, peste 10-15 ani, nimeni nu-şi va mai aminti nimic. Nu regret cei cîţiva ani în care m-am străduit, pe blogul adevarul.ro, să rămîn <<în priză>> cu evenimentele cotidiene", scrie Andrei Pleşu, într-un editorial intitulat "Rămâne pe altădată...". 
"După cum v-aţi dat deja seama, postarea de faţă este un cordial <<La revedere!>>. Nu e, totuşi, o <<demisie>>, un fel de a evacua perspectiva oricărei întîlniri cu viaţa cotidiană, cu publicul, cu gazetăria. (...) Nu exclud un „din cînd în cînd“ publicistic, atunci cînd mă voi simţi îndemnat - sau constrîns de contextul imediat - să-mi dau cu părerea. Ceea ce se suspendă este ritmicitatea săptămînală, obligativitatea de a <<produce>> fără apetit, repetitiv, chiar cînd nimic nu mă provoacă acut, chiar cînd nu mă mai simt motivat, imperativ, să intervin", completează Andrei Pleşu.

Acesta mai precizează că va păstra colaborarea conatantă cu revista Dilema Veche. 
Articolul integral, AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri