Angajații cu copii de până la 8 ani pot munci de acasă 4 zile pe lună. Lege votată Camera Deputaților

Data publicării:
barbat munca acasa shutterstock_589946126
Foto: Shutterstock

Salariaţii care au în întreţinere copii cu vârsta până la 8 ani pot beneficia de telemuncă patru zile pe lună, potrivit unui proiect de lege pentru completarea Codului muncii. Proiectul a fost adoptat miercuri în unanimitate de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 53/2003 (Codul muncii) cu un nou articol, în sensul ca salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 8 ani să poată beneficia, la cerere, de 4 zile pe lună muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii.

„La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”, prevede un amendament al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa din 30 mai 2023.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri