Cafenea educativă, deschisă de Episcopia Deva

Data publicării:
tineri adolescenti cafenea educativa

Cafenea educativă pentru adolescenţii din Deva. Iniţiativa aparţine Episcopiei, care a amenajat un spaţiu în care tinerii să poată socializa, dar să aibă, de asemenea, acces şi la jocuri, cărţi, filme sau chiar concerte. Totodată, elevii pot bea, gratuit, ceai sau cafea. Preotul care a gândit acest centru s-a inspirat din nevoile tinereţii sale, atunci când era unul dintre cei mai cunoscuţi rockeri din oraş.

Cu ideea deschiderii unei cafenele pentru adolescenţi a venit preotul Radu Trifon. În liceu, slujitorul Domnului a fost membru al unei trupe rock din Deva. El spune că tinereţea sa rebelă îl ajută acum să îi înţeleagă mai bine pe elevii de liceu.

„Sper să găsescă aici un spaţiu de întâlnire, pe care noi în tinereţe nu l-am avut, un spaţiu cuminte, un spaţiu în care în primul rând să relaţioneze ei între ei la mersul prin baruri sper să fie o alternativă şi la chiulul de la şcoală”, spune Radu Trifon, preot.

Încă de la deschidere, cafeneaua din apropierea Episcopiei a fost pe gustul adolescenţilor.

„E atractiv pentru că e altceva, poate să vină toată lumea, este pentru copii cuminți, deștepți care vin într-un loc liniștit”, spune o tânără.

„Este un proiect foarte interesant, care, sunt sigur că va avea un mare impact asupra tineretului, pentru că era nevoie de un loc în care să ne întâlnim”, adaugă un adolescent.

În cafenea, tinerii pot să îşi facă şi temele. De asemenea, au la dispoziţie jocuri, o bibliotecă, dar şi săli în care pot face ateliere de creaţie sau karaoke.

Această sală este amenajată special pentru proiecții. Tot aici pot avea loc seminarii și diferite discuții. Iar pentru relaxare, tinerii pasionați de muzică și desigur talentați au la dispoziție 3 chitare”, relatează Andrada Velciov, reporter Digi24.

Vor putea veni să servească un ceai, o cafea, pe care le oferim, deci nu va costa nimic din când în când vom încerca să aducem un artist, deci va fi o cafenea...cum să zic, educativă”, spune Alexandru Vlad, coordonator centru.

Cafeneaua este deschisă de luni până vineri, între orele 12 şi 20. Elevii vor fi supravegheaţi de angajaţi ai Episcopiei.

(Sursa: Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri