Video Când se dă drumul la căldură în București. Termoenergetica promite că iarna aceasta „vom funcționa mai bine”

Data publicării:
caldura bucuresti
Peste un milion de bucureșeni ar putea primi căldură in apartamente chiar de săptămâna viitoare. Foto: Shutterstock

Peste un milion de bucureșeni ar putea primi căldură in apartamente chiar de săptămâna viitoare, dacă temperaturile continuă să scadă. Caloriferele sunt aerisite, iar pe străzi se fac ultimele reparații mari la conducte. Nu toți locatarii se grăbesc să dea drumul caloriferelor, de teama facturilor.

E grabă mare pe șantierele din Capitală unde sunt înlocuite conductele. După trei nopți consecutive cu temperaturi sub 10 grade, saptamana viitoare va începe furnizarea căldurii în locuințele încălzite centralizat.

În ultimele două săptămâni, angajații Termoenergetica au făcut probele la cald pe circuitul de incalzire, pentru a verifica dacă traseele de alimentare de la punctele termice până în apartamente sunt în stare bună. Asociațiile de proprietari trebuie să finalizeze aerisirea caloriferelor zilele acestea si pot cere ajutor de la compania municipala in acest sens.

Mircea Ploscaru-președinte Asoc. de proprietari: Am pregătit și un afiș în sensul ăsta, ca să îi atenționez când dăm drumul la căldură, să aibă caloriferele deschise, să facem o umplere corectă. Vom vedea într-o viitoare ședință dacă proprietarii sunt de acord să dăm drumul la căldură sau nu. Sunt 80% pensionari și veniturile lor sunt mici.

Unii locatari, mai ales din blocurile anvelopate nu vor să aibă deocamdată căldură în calorifere.

Claudiu Crețu - director general ELCEN: Suntem pregătiți în fiecare zi să mărim sarcina termică pentru nevoia de căldură din București. Pentru a trece peste iarnă cu bine, e nevoie și de plata restului de 600 de milioane pe care primăria ar trebui să îl acopere.

Adrian Teodorescu - director general Termoenergetica: Nu există niciun pericol ca sistemul să intre într-un colaps. Iarna aceasta vom funcționa mai bine decât iernile precedente, motivat de investițiile realizate la acest moment.

În Capitală, sunt șantiere deschise în toate sectoarele. Anul trecut, pierderile de agent termic din rețea s-au ridicat la aproape 40%.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri