Candidații care vor permisul auto ajung să dea examenul și de 10 ori. "Doar să ții cafeaua pe masă și să privești e cam complicat"

Data actualizării: Data publicării:
scoala examen permis auto
Candidații care vor permisul auto ajung să dea examenul și de 10 ori. FOTO: Poliția Rutieră

Două treimi dintre candidații înscriși la examenele pentru permisul auto sunt respinși. Cea mai dificilă este proba teoretică, pe care unii o repetă chiar și de zece ori. Instructorii recunosc că elevii lor nu vor să depună eforturi prea mari pentru a obține permisul. 

Iulian are 28 de ani și susține pentru a treia oară proba practică a examenului auto.

Iulian Nichiforov, candidat: „Prima dată am condus, de exemplu, 20 de minute, am călcat linia continuă. A doua oară, eu așa zic, că mi-a sărit un copil în față pe trecere, dar acum știți cum este cu trecerea de pietoni, noi trebuie să fim atenți. Asta este.

Reporter: Sala ai luat-o de prima dată?

Iulian Nichiforov Sala am luat-o din prima.”

Polițiștii spun că, totușți, nu traseul este cea mai grea probă a examenului auto. Cei mai mulți candidați nu învață teoria.

Liviu Pobrib, purtător de cuvânt la Serviciul Permise de Conducere Galaţi: „Repetă de foarte multe ori, avem candidați care dau de 10 ori, până le expiră dosarul. Parcă mai multă responsabilitate se vede în pregătirea candidaților la proba de traseu, procentul este ceva mai ridicat.”

Dănuţ Dragoş, profesor de legislaţie rutieră: „Munca pe care o depun ei e un pic insuficientă. Adică doar să vii la școală, să-ți ții cafeaua pe masă și doar puțin să privești la ce spune domnul acela, e puțin cam complicat.”

Laurenţiu Stoica, instructor auto: „Nu abordează cu prea multă seriozitate teoria, pentru că de acolo pleacă totul. Dacă nu știi teorie, nu știi să aplici nici în practică regulamentul și circulația pe drumurile publice.”

Anul trecut, puțin peste 35% dintre candidații care au intrat în examenul pentru permisul de conducere au și promovat.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri