CASS pentru pensiile peste 4.000 de lei. Marius Budăi: „E propunerea PNL. PSD se opune”

Data actualizării: Data publicării:
budai sustine o conferinta de presa
Marius Budăi. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a afirmat, luni, că PNL a depus la Senat un proiect de lege care propune aplicarea Contribuției de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) la pensiile care depășesc pragul de 4.000 de lei, măsură pe care PSD nu o susține. „Denotă o doză destul de mare de neseriozitate a PNL”, acuză Budăi.

„Propunere PNL: CASS pentru Venituri Peste 4.000 de Lei! Un proiect de lege recent depus la Senat propune aplicarea Contribuției de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) la pensiile care depășesc pragul de 4.000 de lei. Însă, acesta nu se bucură de susținere unanimă.

PSD face front comun și declară răspicat că se va opune acestui proiect, apărând interesele părinților și bunicilor noștri . Această inițiativă vine din partea acelorași politicieni care au decis înghețarea pensiilor în 2021, provocând nemulțumire în rândul seniorilor”, a scris Marius Budăi, luni, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, „contradicțiile sunt evidente din partea PNL: pe de o parte fac promisiuni cu neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, iar pe de alta se propune o suprataxare a celor care depășesc 4.000 de lei”.

„Din punctul meu de vedere, aceste contradicții denotă o doză destul de mare de neseriozitate a PNL în politicile adresate pensionarilor”, a adăugat Budăi.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri