Cât câștigă asistentele și infirmierele. "E firesc să ne cerem drepturile"

Data actualizării: Data publicării:
cadre medicale la protest
Mii de angajați din spitale - medici, asistente, infirmiere - protestează în București. FOTO: Facebook Federația Solidaritatea Sanitară

Mii de angajați din spitale - medici, asistente, infirmiere - protestează în București, luni, din cauza salariilor despre care spun că nu sunt majorate în raport cu munca depusă și inflația crescută.

Femeie: "Suntem în jur de 100 de persoane din Iași. Ne nemulțumește faptul că Guvernul nu ne ascultă negocierile pe care sindicatul nostru le are. Nu am ajuns cu guvernanții la un acord comun pe care să îl acceptăm."

Infirmier la boli infecțioase: "Am un salariu de 3.000 de lei. E foarte puțin. Bonuri de masă nu ne mai dau. E foarte puțin. Vrem salarii mai mari." 

Infirmieră: "Suntem pentru mărirea sporurilor, pentru turele de noapte, pentru duminici pe care le muncim și nu sunt plătite.

Norma de hrană a rămas undeva la 9 lei pe zi. Suntem foarte puțini, cam jumătate de personal pe secții. E dificil pentru că toate prețurile au crescut, nevoile de asemenea și e firesc să ne cerem drepturile".

Infirmieră: "Eu la momentul acesta ca infirmieră, lucrând cu turele de noapte, orele suplimentare ajung la 3.600 - 3.700 de lei. Dacă am lucra la program de 8 ore am ajunge la salariu de 2.800-2.700 de lei".

Florin Chirculescu, medic de chirurgie toracică: "E posibil ca în 10 ani să fie obligată lumea să ajungă la spital și să găsească gărzile goale. Nu vom mai putea asigura permanența pentru pacienți. Și asta pacienții o vor deconta".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri