Cel mai mare târg de joburi organizat în România în ultimii cinci ani. Oferte şi recomandări

Data publicării:
targ joburi studenti mediafax-2

Peste 40% dintre cele 3.400 sunt pentru cei care au mai puţin de un an de experienţă.

În funcţie de numărul oportunităţilor de carieră deschise de cele 100 de companii, domenile în care sunt puse la bătaie joburi sunt:

1. IT
2. Client Service
3. Financiar – Bancar
4. Vânzări
5. Telecomunicaţii
6. Inginerie
7. Marketing&PR
8. Alte domenii: Resurse Umane, Logistica, Producţie, Administrativ, Transporturi, Asigurări

În urma centralizării informaţiilor cu privire la joburile deschise de companiile participante a rezultat faptul că angajatorii caută candidaţi atât pentru Bucuresti (70%), cât şi pentru celelalte oraşe din ţară. Cei care doresc să se relocheze au posiblitatea să opteze pentru unul dintre joburile deschise de angajatori în: Timişoara 8%, Iaşi 5%, Braşov 3%, Cluj-Napoca 2%, Sibiu 2%, Arad 1%, restul procentelor fiind alocate oraşelor din ţară şi joburilor din străinătate.

Sunt oferite joburi şi pentru cei care doresc o carieră la nivel internaţional. La târg sunt prezente companii din Franţa, Egipt, Olanda, Irlanda, Malta, Cehia, Marea Britanie, Ungaria, Grecia si Turcia.

În ceea ce priveşte profilul candidaţilor, sunt cerute cunoştinţe tehnice, specifice jobului respectiv, la care se adaugă: abilităţi de comunicare, abilităţi de învăţare continuă, cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine, dar şi competenţe generice precum: pasiunea, curiozitatea, spiritul de echipă, flexibilitate.

Recomandări pentru cei care doresc să participe la târgul de joburi:

- înainte de eveniment să îşi actualizeze CV-ul

- să se informeze despre angajatorii prezenţi şi să-şi pregătească întrebări pe care să le adreseze reprezentaţilor, la stand

- să vină la începutul sau la sfârşitul programului, pentru a evita aglomeraţia

- să opteze pentru o vestimentaţie business casual, ca şi cum ar participa la un interviu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri