Comuna cu 80% vaccinați și niciun caz COVID. Cum a reușit primarul să convingă localnicii să se vaccineze

Data actualizării: Data publicării:
colelia
Colelia, din Ialomița, n-are niciun cetățean bolnav de Covid și aproape toată comuna este imunizată. Foto: Captură video

O comună din Bărăgan, Ialomița, a reușit să iasă învingătoare din lupta cu pandemia. Colelia, din Ialomița, n-are niciun cetățean bolnav de Covid și aproape toată comuna este imunizată. Primarul a bătut din poartă-n poartă și-a reușit să convingă aproape 80% din locuitori să se vaccineze. Și vrea mai mult. Colaborează cu armata și organizează periodic caravane de vaccinare.

În țara lui „Nu se poate”, comuna Colelia, din Bărăgan, Ialomița, ne arată tuturor că se poate. Zero este incidența infectărilor. Niciun bolnav de Covid, adică. Și nu e statistică oarbă, într-un loc fără testări, fără vaccinări. Din contră. Aproape 80% dintre cetățenii comunei sunt vaccinați. S-a ajuns la borna aceasta datorită colaborării perfecte dintre primărie și comunitate. Unii au explicat rostul vaccinului, ceilalți l-au priceput.

Nichita Niță - primar Colelia: Și-au dat seama că, totuși, e o scăpare dacă faci vaccinul, este un risc dacă nu-l faci. Și, ușor, ușor, între ei au comunicat, am comunicat și eu cu ei și am contribuit cu tot personalul de la primărie să-i convingem din casă în casă și...
- Ați fost din casă-n casă?
- Din casă în casă!
- La fiecare poartă ați bătut și ați vorbit cu ei?
- Am avut personal, am vorbit, care au fost s-au înscris și lucrul s-a văzut. Cred că ne apropiem de 70 - 80%. Cu cei care vin de astăzi. E un procent, zic, foarte bun.

Astăzi, la Colelia vaccinează personal medical militar din București. E zi de caravană. A cincea de la debutul pandemiei. Se folosesc serurile Pfizer și Johnson. Fiecare alege ce vrea. A venit lume multă. Localnici și cetățeni din împrejurimi. Dar și primari dispuși să învețe rețeta incidenței zero.

-Ați venit să luați notițe?
Marian Trâmbițașu - primar Grindu, Ialomița: Cum s-ar spune, da!
- Domnule primar, vaccinați aveți mulți în comună?
- Sunt peste 50%. Acum am 50 de persoane care sunt înscrise pe liste. Tura trecută am mai vaccinat încă 50 de persoane.

La 80 de ani etate, Ioana a venit cu fiica Marinela. Amândouă pentru primul vaccin.

- Din cauză că vrem să fim liberi ca și înainte, să ne reluăm viața de unde am lăsat-o acum aproape doi ani. Și cam asta e!
- Ca toată lumea, ne-am gândit că e bine.
- Am văzut că moare atâta lume. La televizor, la jurnale, nici nu-ți mai vine să te uiți.
- Și-a vrut! Chiar a vrut. Ea chiar ne-a zis: "Mamă, vreau și eu vaccinată".

Ovidiu Sima - medic coordonator: Au venit în număr mare și din comunele de alături. Noi ne bucurăm că-i avem aici.

Elena Neagu - asistent medical: Și datorită acestui lucru, și incidența este foarte mică. Sunt emoționată în momentul în care văd că ei chiar vin la vaccinare!

Preocuparea administrației locale pentru sănătatea și siguranța comunității nu se limitează la imunizarea împotriva Covidului. Clădirea medicală unde se face vaccinarea este dotată cu aparatură modernă pentru cardiologie, oftalmologie și stomatologie. Fiecare medic are cabinetul său. În plus, activitatea comunității este permanent monitorizată video.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri