Cursuri gratuite de gătit. Preparatele sunt donate săracilor

Data actualizării: Data publicării:
gatit

Mai mulți tineri din Iași învață secretele bucătăriei, sub supravegherea unui chef, iar preparatele le donează persoanelor fără adăpost. Ingredientele sunt cumpărate chiar de cursanţi.

În oală fierbe o ciorbă de legume, iar separat se pregătesc paste carbonara. 20 de tineri dornici să afle secretele bucătăriei și să își ajute semenii au acceptat provocarea chefului Bogdan Puiu: vin cu alimentele de acasă și, în schimb, învață cum se combină corect alimentele dar, mai ales, gusturile.

Bogdan Puiu, chef: „Voluntarii vin la ei cu un pachețel , când se înscriu au un formular de înscriere și acolo specifică exact cu ce pot veni ei: un kilogram de ceapă, un kilogram de morcov. Le gătesc , le pun în caserole, le dau și la oameni.”

Voluntar: “Mi se pare un proiect extraordinar. Învățăm să gătim, e o metodă foarte bună de socializare și chiar e un scop nobil.”

Voluntar: “Nu am experință, dar cu un pic de bunăvoință eu cred că putem să ajutăm. A fost amuzant să gătim cu toții.”

Lecția de gătit durează două ore, dar misiunea voluntarilor nu se termină. Ei duc preparatele, cât sunt încă calde, celor care nu au un adăpost. Reușesc să împartă, săptămânal, câte 50 de porții de mâncare.

Cursul gratuit are loc o dată pe săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri