Datori la stat pentru 178 de ani

Data publicării:
datorie

Datorii la Fisc pe sute de ani. Cu asta s-au trezit 8.000 de oameni din Focşani, care au primit înştiinţări de plată pentru perioade cuprinse între anii 1900 şi 2078. Reprezentanţii primăriei dau vina pe sistemul informatic care prelucrează datoriile locuitorilor.

O persoană, de exemplu, figurează cu următoarele debite aferente perioadei, atenţie 01.01.1900 - 31.12.2078.

Corneliu Bercariu, executor judecătoresc din Focşani, a rămas fără cuvinte la începutul săptămânii trecute când şi-a verificat căsuţa poştală. Printre plicuri se afla şi unul de la primărie în care era anunţat că are de plătit impozit pe maşină pentru o perioadă de aproape 180 de ani.

Corneliu Bercariu, executor judecătoresc: Am rămas stupefiat, observând perioadă analizată şi impusă de 178 de ani. Nu mi-am făcut un calcul, dar promit să achit la finele anului 2078 inclusiv penalităţile de întârziere.

Bărbatul spune că s-a amuzat copios alături de prieteni pe seama notificării.

Corneliu Bercariu, executor judecătoresc: Am tras un semnal pentru că funcţionarii publici sunt plătiţi din banii noştri.

De la primărie am aflat că executorul judecătoresc nu este singurul din oraş care are de plătit datorii de la străbunici până la strănepoţi. Reprezentanţii serviciului de taxe şi impozite dau vina la rândul lor pe aplicaţia care ar fi generat automat perioada de 178 de ani.

Neluş Nazâru, şef taxe şi impozite din primăria Focşani: 8.000 de exemplare au fost emise la această tranşă nu le puteam retipări, că ar fi însemnat să pierdem un număr însemnat de hârtii A4. Nu o să se mai întâmple, o să solicit modificarea aplicaţiei că nici măcar nu suntem vinovaţi.

Unii locuitori sunt indignaţi, în timp ce alţii consideră că a greşi e... omeneşte.

Cele 8.000 de înştiinţări greşite sunt pentru diverse categorii de datorii. Cele mai multe sunt amenzi rutiere sau impozite neachitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri