Delta Văcăreşti, îngrădită de caricaturi

Data publicării:
vacaresti

Un milion 250 de mii de lei a dat Primăria Sectorului 4 pe înfrumuseţarea gardului care desparte Delta Văcăreşti de restul oraşului. Pe o distanţă de 750 de metri, pe gard au fost imprimate nu mai puţin de 200 de caricaturi realizate de artistul care a ilustrat şi clipul de campanie al preşedintelui Klaus Iohannis. Opera de artă i-a nemulţumit pe consilierii opoziţiei, dar şi pe o parte dintre cetăţeni.

Porcul de pe gardul primăriei îl face să zâmbească pe cetățeni. Din panoul vecin le zâmbeşte ciobanul Bucur. Oaia-i la modă astăzi, aşa că ceva mai încolo artistul tocmit de primărie îi reaminteşte cetăţeanului că... "în fiecare turmă există câte-o oaie neagră".

Pentru gardul de 750 de metri, imprimat cu vorbe meşteşugite şi caricaturi, autoritatea sectorului 4 a scos din conturi... un milion 250 de mii de lei. Altfel spus, fiecare metru liniar de gard înfrumuseţat a costat 1.700 de lei. Viorel Baciu, autorul caricaturilor, spune că nu a primit niciun bănuţ.

Viorel Baciu, autorul desenelor: „Contractul a fost anul trecut, eu le-am făcut şi le-am predat în ianuarie. Eu am vrut să fac o poveste a unui oraş viu, cum e Bucureştiul, cu tot ce a dat el.

-Care este valoarea contractului?

- Păi în momentul când cedezi, valoarea nu poate fi. Am un contract în care am cedat drepturile de folosinţă şi de autor.”

Doi poliţişti locali au fost detaşaţi să păzească gardul. Dincolo de el, sunt terenurile foştilor zarzavagii din Văcăreşti. Şi grămezi de gunoaie diverse.

Peisajul le displace şi consilierilor locali din tabăra opoziţiei.

Antonio Andrusceac, consilier local sector 4: „Vedeam mult mai utilă o perdea verde. Eu nu-mi aduc aminte să fi aprobat un proiect ca acesta. Un ban cheltuit într-un mod nejustificat, având în vedere că anul viitor vom avea un buget cu 30% mai mic.”

Răzvan Sava, consilier local sector 4: „Consilierii locali n-au fost informaţi că acest gard va apărea chiar aici pe bulevardul Văcăreşti. Mi se pare o sumă fantastică, mai ales că e o împrejmuire a unui teren privat,.”

Primarul sectorului 4 nu a dorit să comenteze investiţia. Pe pagina personală de Facebook, Daniel Băluţă scrie că prin această inițiativă încearcă să stopeze infracționalitatea în zonă și să evite transformarea Parcului Natural Văcăreşti în groapă de gunoi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri