Două fetițe din Iași, în stare gravă la spital după ce au fost spălate pe păr cu insecticid pentru animale. Apelul medicilor

Data publicării:
fetita pe patul de spital
Credit foto: Guliver/Getty Images

Două fetițe din Iași, de 3 și 4 ani, au ajuns în stare gravă la spital, după ce ar fi fost spălate pe păr cu insecticid pentru animale. Copilele au fost internate la Spitalul pentru Copii, iar prognosticul pentru micuța de 3 ani este extrem de rezervat. Medicii fac apel la părinți să nu-și mai spele copiii cu substanțe toxice, scrie Ziarul de Iași. Numai de la începutul lunii decembrie, la spitalul din Iași au ajuns 11 copii intoxicați astfel.

Cele două fetițe au ajuns, miercuri, în stare extrem de gravă la Spitalul de Copii din Iași. Ar fi fost spălate pe păr de mama lor cu un insecticid antiparazitar, folosit pe cai, oi și porci. La Urgențe, cele două paciente au fost decontaminate, au primit antidot și au fost internate pe secția de Toxicologie.

Între timp, copila de 4 ani a fost detubată, respiră singură și are mari șanse să scape fără sechele. Surioara ei de 3 ani rămâne, însă, intubată, iar medicii - rezervați în ceea ce o privește.

"Cea detubată pare a fi în regulă, dar nu avem de unde să știm cum evoluează complet intoxicația, fiindcă pot apărea probleme și la 24-48 de ore. Ne luptăm pentru cea intubată, care a fost resuscitată 30 de minute, ceea ce nu e ok pentru un copil. Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine, fiindcă copiii au o putere mare de a se regenera, se luptă cu moartea și de multe ori o înving. Nu ne așteptăm la miracole (..) Acum, ne rugăm să nu o pierdem”, a declarat, pe sursa citată, Alina Belu, managerul unității medicale.

Medicii fac apel la părinţi să nu îşi mai spele copiii cu substanţe destinate uzului pe animale, întrucât pericolul este mortal. Numai de la începutul lui decembrie, în Iași, 11 copii au ajuns în stare gravă la spital cu astfel de intoxicaţii.

"Din luna decembrie şi până în prezent, la Spitalul de Copii au fost internaţi 11 copii cu intoxicaţie cu substanţă organofosforată. Facem un apel către toţi părinţii: Diozinon, această substanţă organofosforată, este extrem de nocivă, toxică, putând determina decesul copiilor şi al părinţilor. Ca urmare, insistăm să nu se mai utilizeze substanţe de tip farmaceutic-veterinar în tratamentul sau spălarea pe cap a copiilor", a declarat, pentru sursa citată, dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iaşi.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu și soția lui, 19 ani de iubire și doi copii. "Nici nu știi ce să zici la o aniversare din...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...