Funeriu: „Opinia” anti-vaccin trebuie interzisă prin lege

Data actualizării: Data publicării:
daniel funeriu mediafax

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, spune vine cu o propunere drastică pentru a crește numărul copiilor vaccinați: „opinia” anti-vaccin trebuie interzisă prin lege. El face o paralelă cu nazismul și afirmă că această „opinie” aduce moartea, fiind o instigare la omor.

„"Opinia" anti-vaccin trebuie interzisă prin lege. Pentru că "opinia" referitoare la pericolul reprezentat de vaccinuri nu este susținută de niciun studiu. Singurele care spun asta sunt niște fraude grosolane. Dar această "opinie" aduce moarte. Vaccinurile aduc viața. Tot așa cum "opinia" pro nazistă e interzisă pentru că s-a demonstrat că aduce moarte, ar trebui interzisă "opinia" anti-vaccin. Care nu este o "opinie", ci o instigare la omor”, scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Anterior, fostul ministru al Educației a susținut că „cei care răspândesc minciuni despre vaccinuri ar trebui puși sub acuzare pentru distribuirea de informații false care pun în pericol sănătatea.”

„M-am săturat ca toți nenorociții analfabeți științific să vină cu "păreri", pentru că, nu-i așa, toată lumea are dreptul la părere. Băbăieți: cine are părerea că 1+1 = 3 își exercită dreptul la cretinism, nu dreptul la părere. Și cine se ia după el... și mai și”, a completat el.

Săptămâna trecută, premierul Mihai Tudose a criticat în termeni foarte duri refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copiii, el vorbind chiar despre decăderea din drepturile părinţeşti. „Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”, a afirmat premierul.

România se confruntă cu cea mai mare epidemie de rujeolă din ultimii șapte ani. Sunt 7.500 de bolnavi, iar 31 de oameni au murit. În plină epidemie, România nu avea dozele de vaccin care protejau populaţia împotriva acestei boli.

În primele cinci luni ale anului, Ministerul Sănătăţii s-a bazat pe o rezervă de peste 200.000 de doze rămase de anul trecut, fără să aibă încheiat vreun contract de furnizare de vaccin ROR. O greşeală din care au învăţat ţările vecine, aparent doar ele, care se simt acum vulnerabile în faţa rujeolei – Urmăriți aici un reportaj România furată.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri