Godină: Doamnă Carmen Dan, sper să faceţi pentru poliţişti mai mult decât a adresa mulţumiri şi condoleanţe

Data actualizării: Data publicării:
godina

Poliţistul Marian Godină susţine că incidentul din Gara Burdujeni din Suceava, unde un poliţist a fost înjunghiat mortal de un tânăr, este ”un caz izolat”, care nu putea fi prevenit nici dacă ministrul de Interne ar fi fost ”un absolvent de Harvard” sau poliţistul ar fi avut salariul mai mare, însă consideră că ministrul Carmen Dan ar trebui să înceapă să facă ”pentru poliţişti ceva mai mult decât a adresa mulţumiri” când îşi fac treaba şi condoleanţe când unul moare.

Marian Godină scrie, pe pagina sa de Facebook, că  mai mulţi colegi i-au cerut să posteze ”ceva dur” împotriva lui Carmen Dan, în urma cazului înregistrat la Suceava, însă consideră că nu poate ”da” în ministrul de Interne, folosindu-se ”în mod abject de o tragedie de pe urma căreia o familie întreagă suferă”.

”Dacă doamna Carmen Dan îi e antipatică cuiva, moartea unui poliţist aflat în timpul serviciului reprezintă un moment prielnic, bazat pe emoţia creată, pentru a-i cere acesteia demisia. De obicei fac asta cei interesaţi mai puţin de pierderea unui coleg şi mai mult de câştigarea unui capital de imagine”, susţine Godină citat de News.ro.

Polițistul scrie că ceea ce s-a întâmplat în Gara Burdujeni din Suceava este ”un caz izolat”, care nu are vreo legătură nici cu neregulile din MAI, nici cu faptul că ministrul de Interne ”a fost secretară de şcoală generală”, nici cu faptul că poliţiştii nu au salarii mari.

”Acel caz, în care un tâmpit a omorât un poliţist din senin, pe la spate, pentru că aşa i-a trecut lui prin cap, nu poate fi pus pe spatele nimănui, nici măcar pe cel al ministrului de Interne. Putea fi ministru de Interne un absolvent de Harvard, un ministru extrem de competent. Ar fi schimbat asta cu ceva acea seară? Am fi putut avea legi ca în America. Ar fi fost altfel deznodământul? Nici asta nu cred. Dacă avea poliţistul salariul mai mare, nu l-ar fi omorât descreieratul acela? Eu consider că ce s-a întâmplat acolo este un caz izolat, care nu are vreo legătură nici cu neregulile din MAI, nici cu faptul că avem un ministru care a fost secretară de şcoală generală, nici cu faptul că nu avem salariile foarte mari”, scrie Godină.

El a prezentat câteva dintre riscurile la care sunt supuşi poliţiştii, adăugând că oamenii legii şi-au asumat acest lucru în momentul în care şi-au ales această meserie.

”Se întâmplă uneori, ca din lipsă de personal, să lucrez singur în vreun post fix, dar în general lucrez cu încă un coleg. Cu toate astea, sunt momente în care sunt singur, că doar nu sunt siamez cu colegul meu. Deci e posibil să fiu planificat cu încă cinci colegi de serviciu şi să fiu surprins de vreun cretin care are ca ţel în viaţă uciderea unui poliţist. E posibil să opresc un şofer care nu poartă centura, iar el să fie vreun urmărit general care crede că îl opresc pentru a-l duce unde îi e locul, iar când mă duc la el la geam să îmi tragă un glonţ în cap. Ştiu, sună a film, dar nu e o variantă imposibilă. Acestea sunt riscuri pe care ni le-am asumat atunci când am ales să devenim poliţişti, deşi puteam opta pentru a deveni cofetari, brutari etc. Cam aşa văd eu situaţia asta şi cam de-asta am ales să nu "dau" în ministrul de interne, folosindu-mă în mod abject de o tragedie de pe urma căreia o familie întreagă suferă”, a mai scris Marian Godină.

De asemenea, el i-a transmis ministrului Carmen Dan că ar trebui să înceapă să facă ”pentru poliţişti ceva mai mult decât a adresa mulţumiri” când îşi fac treaba şi condoleanţe când unul moare.

”Iar dumneavoastră, doamna ministru Carmen Dan, deşi aţi spus că nu aveţi timp să citiţi ce postează Godină pe Facebook, sper să începeţi să faceţi pentru poliţişti ceva mai mult decât a adresa mulţumiri când ne facem treaba şi condoleanţe când unul dintre noi piere, pentru că am impresia că doar asta faceţi de când sunteţi ministru. Rămân la părerea că Statutul Poliţistului trebuie schimbat, că avem nevoie de legi care să ne protejeze mai mult şi că puteţi schimba asta. Că aveţi nevoie de timp pentru asta şi că nu puteţi face asta peste noapte, aşa cum aţi declarat, nu o cred, mai ales că ştiu că aţi semnat o OUG chiar peste noapte sau seară. Era chiar o OUG care proteja. Doar că îi proteja pe infractori, nu pe cei de partea legii”, mai afirmă poliţistul braşovean.

Poliţistul Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani a fost ucis în Gara Burdujeni din Suceava, joi seară, fiind înjunghiat de un tânăr de 23 de ani, care i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit. El a fost arestat preventiv vineri după-amiază, după ce, în aceeaşi zi, fusese reţinut de către procurori. În timpul audierii, agresorul şi-a recunoscut fapta, însă a spus că nu o regretă.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, sâmbătă, după moartea poliţistului dintr-o gară din judeţul Suceava, că poliţiştii nu vor mai patrula singuri, precizând că gradul de periculozitate al acestei meserii este ”înfiorător”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri