Grevă de avertisment la Ministerul Muncii. Angajații sunt nemulțumiți de salarii

Data publicării:
Sediul Caselor Locale de Pensii ale sectoarelor 1, 2 și 5, în București
Membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii declanşează greva de avertisment, miercuri, în intervalul orar 8:00 -10:00. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Este grevă la Ministerul Muncii. 8.000 de angajați sunt nemulțumiți de salarii. Ei spun că sunt plătiți prea puțin comparativ cu munca grea pe care o depun.

Membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii declanşează greva de avertisment, miercuri, în intervalul orar 8:00 -10:00, în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă şi salariile pe care le consideră inechitabile, potrivit unui comunicat.

Sindicaliştii avertizează că, în absenţa soluţiilor imediate, vor declanşa greva generală în data de 27 noiembrie 2023.

„În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituţiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat. Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală - grevă”, se menţionează în document.

Conform sursei citate, „motivaţia din spatele acestei greve de avertisment” este susţinută de: condiţii de muncă neoptimizate, deficit de personal, salarii inechitabile, neplata orelor suplimentare, Instabilitatea locurilor de muncă, aplicaţii informatice neoptimizate, neactualizarea statutului inspector de muncă/inspector social.

„Membrii noştri au considerat că este necesar să recurgem la această formă de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor comunicate în nenumărate rânduri clasei politice şi rămase nerezolvate, clasă politică ce a ignorat şi ignoră în continuare realitatea expusă de noi”, se mai precizează în comunicat.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri