Înot pentru cauze nobile. Echipa Digi24 a strâns bani pentru renovarea casei unei familii sărace

Data publicării:
inot

Primul membru al echipei Digi24 a dat startul competiţiei care va aduce bucurie unei familii sărace. Cu fiecare lovitură de braţe şi cu fiecare metru de bazin înotat, în conturile asociaţiei Habitat for Humanity România intrau bani pentru renovarea unei case. Pe marginea bazinului olimpic din complexul Lia Manoliu, pregătirea şi încurajările au fost esenţiale pentru o cursă perfectă.

Era nevoie de cât mai multe ture de bazin pentru a aduna cât mai mulţi bani. Rând pe rând, cei cinci membri ai echipei au preluat ştafeta. 100 de metri înotaţi cât mai rapid şi apoi o mică pauză.

„Oboseşti nu după prima tură, ci la mijlocul celei de-a doua ture. Capătul bazinului pare extrem de îndepăratat. Ai impresia că nu o să ajungi niciodată”, spune Balazs Barabas, realizatorul emisiunii Paşaport Diplomatic.

Cu banii strânşi la concurs, asociaţia Habitat for Humanity România va renova casa în care locuiec doi adulţi şi şase copii. Ar fi nevoie de 3.000 de euro pentru ca aceşti oameni să trăiască în condiţii care să nu le pună viaţa în pericol.

Am venit să înotăm pentru o familie care locuieşte în condiţii extrem de sărăcăcioase, la 25 de km de Bucureşti, în satul Vizureşti. Este o cu totul altă lume”, spune Mario DeMezzo, directorul Habitat for Humanity România.

„Cred că ar fi cazul să fim mai buni în lumea asta pentru că avem o singură viaţă de trăit. Dacă viaţa noastră e frumoasă, hai să o facem şi pe a altora”, spune Natalia Selegean, membru în echipa Digi24.

„Sper ca foarte mult lume să înţelegă ce se petrece aici şi să vină cu donaţii cât mai multe”, spune și Andin Bârsan, membru în echipa Digi24.

Peste 180 de înotători au depus un efort intens în sprijinul a 28 de cauze - de la construirea de locuinţe, la spijinirea copiilor cu dizabilităţi. Ţinta a fost strângerea a 120.000 de lei.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri