Iohannis a decorat echipa Code for Romania: Așezați România pe harta internațională a inovației

Data publicării:
iohannis la pupitru vorbeste la microfocn
Președintele Klaus Iohannis . Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a decorat astăzi, la Palatul Cotroceni, echipa Code For Romania, care dezvoltă tehnologii și soluții digitale esențiale pentru România.

„Ați pornit pe acest drum într-un format restrâns, cu mult curaj și cu o viziune clară: aceea de a produce schimbări pozitive în societate prin intermediul tehnologiei. Sunteți o veritabilă sursă de inspirație și demonstrați zi de zi cetățenilor, și mai ales tinerilor, că schimbarea pornește de la fiecare dintre noi și că modul în care ne implicăm reprezintă România de mâine”, le-a spus Iohannis.

„În timpul celor mai puternice crize pe care societatea noastră actuală le-a cunoscut, pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina, v-ați mobilizat exemplar și v-ați folosit cunoștințele și abilitățile pentru a identifica în timp record soluții inovatoare, care să sprijine autoritățile statului și oamenii”, a adăugat președintele.

„Este absolut remarcabil ceea ce ați reușit să clădiți în toți acești ani, iar ambiția dumneavoastră face ca acest proiect să depășească astăzi granițele noastre. Așezați România pe harta internațională a inovației prin tehnologie civică. Activitatea dumneavoastră oferă un imbold autorităților pentru accelerarea digitalizării întregului aparat administrativ. Fiecare linie de cod pe care o scrieți reprezintă mai mult decât un simplu algoritm, este un pas în direcția către normalitate și progres”, a continuat el.

„Am convingerea că acest moment reprezintă începutul unei noi etape importante pentru voi, dar și pentru România, pentru că de aici pleacă prima organizație de această anvergură, țara noastră devenind astfel un centru global pentru tehnologie civică”, a mai spus Iohannis.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri