Iohannis: Papa Francisc, interesat de o vizită în România anul viitor

Data publicării:
klaus iohannis si papa francisc presidency ro

Papa Francisc a părut interesat să viziteze România în 2018. O spune chiar preşedintele României, Klaus Iohannis, care a stat de vorbă cu Suveranul Pontif. Şeful statului mai spune că invitaţia oficială a fost transmisă deja către Vatican.

I-am reiterat invitația mea, pe care am făcut-o în 2015, când am avut o vizită oficială, de a vizita România în 2018. Am reiterat această invitaţie, pe care am făcut-o cu o săptămână înainte şi în forma protocolară scrisă. (Reporter: Şi ce v-a răspuns?) Nu în acest format se răspunde la o invitaţie, dar de la început a părut foarte interesat”, a declarat Klaus Iohannis, după .

Şeful statului a participat la Roma la Summit-ul aniversar al UE, care vineri seara a fost precedat de o primire a tuturor şefilor de stat şi de guvern de către Papa Francisc.

În urmă cu aproape doi ani, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită la Vatican. Preşedintele s-a întâlnit atunci pentru prima oară cu Papa Francisc, adresându-i acestuia invitaţia de a veni în România.
 
În anul 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut o vizită istorică în România, prima a unui Suveran Pontif în ţara noastră, fiind şi prima oară când Papa Ioan Paul al II-lea mergea într-o ţară cu populaţie majoritar ortodoxă.
 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri