Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Drapelului

Data publicării:
tricolor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, afirmând că românii au un profund sentiment de mândrie când văd Tricolorul arborat, el fiind un simbol al unui stat modern, democratic şi al unui stat stabil.

Pe Drapelul Naţional sunt însemnate, în mod simbolic, toate etapele majore parcurse de ţara noastră, de la marile schimbări politice, la cele economice şi sociale. Semnificaţia Tricolorului s-a îmbogăţit cu fiecare moment istoric crucial din formarea şi consolidarea statului român modern, precum şi cu valoarea dăruirii şi sacrificiului celor care şi-au pus viaţa în slujba idealului naţional”, se arată în mesajul preşedintelui.

Iohannis a afirmat că trebuie, cu această ocazie, cinstiţi cu respect şi cei care au făcut posibilă Unirea Principatelor în 1859, pe cei care s-au jertfit în Războiul de Independenţă, în Primul şi al Doilea Război Mondial.

Românii au un profund sentiment de mândrie când văd drapelul arborat acasă, cât şi în exteriorul graniţelor, în teatrele de operaţii sau cu ocazia competiţiilor sportive, ca însemn al unităţii şi coeziunii naţionale, al iubirii de neam, al onoarei şi gloriei. Astăzi, Tricolorul României este simbolul unui stat modern şi democratic, membru al NATO şi al Uniunii Europene, un aliat de nădejde al Statelor Unite ale Americii, un reper de stabilitate şi un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est”, mai spune şeful statului.

El afirmă că le revine tuturor românilor „datoria morală de a cultiva pentru generaţiile viitoare conştiinţa apartenenţei la ţară, la valorile autohtone şi de a aduce propria contribuţie la apărarea unităţii, suveranităţii şi independenţei patriei”.

Cu această ocazie, duminică seara şi luni seara Palatul Cotroceni este iluminat în culorilor Tricolorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri