Ministrul Agriculturii: Am fost zilele trecute prin mai multe magazine. Preţul alimentelor de bază a scăzut

Data actualizării: Data publicării:
cos cu cumparaturi in magazin
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că „ordonanţa privind stoparea creşterii preţurilor pentru alimentele de bază se dovedeşte o măsură eficientă”. Foto: GettyImages

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a declarat, miercuri, că preţul alimentelor de bază a scăzut după implementarea ordonanţei privind plafonarea adaosului comercial la 14 produse agroalimentare.

"Am fost zilele trecute prin mai multe magazine pentru a vedea cum a fost implementată ordonanţa privind plafonarea adaosului comercial. Am identificat lucruri foarte bune şi în magazinele din reţeaua dumneavoastră preţul alimentelor de bază a scăzut. M-aş bucura foarte mult ca şi în acest magazin, împreună să identificăm şi să vedem preţurile scăzute la cele 14 produse agroalimentare, aşa cum au fost transpuse în ordonanţă", a afirmat Florin Barbu, miercuri, la deschiderea magazinului Kaufland din Şoseaua Fabrica de Glucoză, transmite news.ro.

La 1 august a intrat în vigoare ordonanţa de plafonare a adaosului comercial.

Astfel, s-au ieftinit 14 categorii de alimente de bază, precum pâinea albă simplă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități; laptele de vacă proaspăt la 1 litru, cu grăsime 1,5%; brânza telemea din lapte de vacă vrac; iaurtul simplu din lapte de vacă, cu 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame; făina albă de grâu 000 la 1 kg; mălaiul la 1 kg; ouăle de găină calibrul M - 10 bucăți; uleiul de floarea-soarelui la 1 litru; carnea proaspătă de pui; carnea proaspătă de porc; legumele proaspete vrac; fructele proaspete vrac; cartofii proaspeți albi vrac și zahărul alb tos la 1 kg.

Ordonanţa de urgenţă se aplică pentru o perioadă de 90 de zile de la data intrării în vigoare.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri