Ministrul Muncii: Pensiile vor creşte cu 5,3%

Data publicării:
BANI PORTOFEL

Anul viitor va aduce o creştere a pensiilor de 5,2-5,3%, a anunţat ministrul muncii. Este majorarea care reiese din formula deja existentă în legislaţie. Punctul de pensie trebuie să fie ajustat în fiecare an cu inflaţia, însă la creştere se adaugă şi jumătate din creşterea reală a salariului mediu brut pe economie.

Punctul de pensie era de 871.7 lei la începutul acestui an. Pensia medie era la jumătatea acestui an de 943 de lei, în creştere cu aproximativ 50 de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Însă media este de peste 1000 de lei atât pentru cei care au ieşit din câmpul muncii după atingerea limitei de vârstă, cât şi pentru cei pensionaţi anticipat. Cei care au pensie de invaliditate şi de urmaş primeau în medie mai puţin în 600 de lei.

Dragoş Pîslaru: „Pensiile cresc, 5.2-5.3% şi în mod evident că discutăm aici de ajustări ale pensiilor care pot merge într-o singură direcţie şi anume a creşte în perioada următoare. Aşa cum am avut în acest an o creştere a indemnizaţiei de pensii pentru categoriile sociale, aşa vom vedea probabil şi anul viitor pe măsură ce economia va permite, creşterea economică transmutată în buzunarele oamenilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri