Ministrul Transporturilor: La ROMATSA, salariu mediu de 21.000 lei

Data publicării:
romatsa sediu agerpres 7898509

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, spune că la ROMATSA salariul mediu este de 21.000 de lei. Ministru a făcut precizarea, deși sindicaliștii pretind că nu au revendicări salariale. Sindicaliștii nu cer însă atât salarii mai mari, cât drepturi care se traduc, în ultimă instanță, tot în cheltuieli suplimentare ale regiei.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri, la Agigea, că monitorizează atent situația de la ROMTASA, subliniind că are disponibilitate pentru dialog, însă "nu lucrează sub presiune sub nicio formă", potrivit Agerpres.

"Monitorizez foarte atent situația de la ROMTASA, dar un lucru este cert, eu nu lucrez sub presiune sub nicio formă și am avut întâlniri înainte de greva inițială de acum două săptămâni cu reprezentanții sindicatului de la ROMTASA. Și-au prezentat doleanțele care țin de partea ministerului și ce poate rezolva ministerul, am stabilit un calendar foarte clar pe noi care ni l-am asumat ca și minister, dar pe de altă parte, mi se pare că această presiune care o pun membrii sindicatului de la ROMTASA pe minivacanța românilor, care urmează în perioada următoare, este nejustificată cu atât mai mult cu cât cred că știți cu toții care sunt salariile controlorilor de trafic de la ROMTASA. Vorbim de un salariu mediu de 21 de mii de lei. Eu sunt un om deschis dialogului și cu mare drag, la fel cum i-am primit de două ori înainte de prima grevă de avertisment, îi primesc și acum, dar să vină cu revendicări clare", a spus Răzvan Cuc.

Controlorii de trafic aerian vor declanșa grevă generală în data de 30 mai 2017, pe termen nelimitat, a anunțat, joi, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR), Gabriel Tudorache.

Solicitările anterioare ale greviștilor, foarte probabil similare cu cele de acum, privesc, spre exemplu, dreptul controlorilor de trafic de a ocupa în ultimii ani, anterior pensionării lor, posturi în cadrul regiei ce poartă responsabilități mai mici. La pensionare, angajații ROMATSA primesc 24 de salarii, potrivit informațiilor furnizate anterior de oficiali ai Ministerului Transporturilor, sub protecția anonimatului.

Angajații ROMTASA s-au aflat în data de 12 mai în grevă de avertisment, timp de două ore, peste 100 de salariați ai regiei protestând față de managementul "profund defectuos" al Regiei și de lipsa contractului colectiv de muncă.

Liderul ATSR declara la acea dată că angajații ROMATSA nu au făcut grevă pentru salarii mai mari, ci pentru a atrage atenția autorităților statului asupra situației regiei și a o salva de la faliment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri