Năstase, despre Isărescu: „Mi-a luat nişte bani din buzunar”

Data actualizării: Data publicării:
170422_FEDCUP_ILIE_NASTASE_01_INQUAM_PHOTOS_George_Calin

Foștii tensimeni Ion Țiriac și Ilie Năstase îl critică pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru situația în care au ajuns Arenele BNR, aflate în stare de degradare. Năstase spune că l-ar da în judecată pe Isărescu, dacă ar fi în locul omului de afaceri Ion Ţiriac, pentru faptul că turneul ATP de la Bucureşti a trebuit mutat la Budapesta, pierzând bani astfel.

170422_FEDCUP_ILIE_NASTASE_01_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

„Pe noi ne doare foarte tare. Nu e normal ca noi să clădim un turneu, 20 de ani, mai ales la început, când nu erau bani, se pierdeau bani. Domnul Ţiriac a scos bani din buzunar să ţină turneul. Eu să fiu în locul domnului Ţiriac l-aş da în judecată pe domnul Isărescu. Nu Banca Naţională, pe el personal. Păi mi-a luat nişte bani din buzunar. Ca să pierdem un turneu la 20 de ani, prematur. Eu un singur lucru îi spun domnului Isărescu – Dumnezeu să-l ierte! Pe el, pentru ceea ce a făcut. Nu e normal ce a făcut. Nu e terenul dânsului, de unde e el, e terenul românilor. Şi Banca Naţională ar trebui să se numească Banca Românilor că e a românilor. Nu e de la mama lui terenul ăla. Cineva care a stat 27 de ani în postul ăla, mai mult decât a stat Ceauşescu, nu e normal. Cine e persoana care poate să ne dea terenul înapoi? Cine, domnul Dragnea? Cine? Facem un apel la toată lumea, să ne dea terenul. De ce ai pus numele Arenele BNR Ţiriac – Năstase dacă ne-ai luat terenul? Am făcut ceva, am furat pe acolo? Doar am ţinut în viaţă un turneu care a murit la 20 de ani. Tânăr”, a declarat Năstase, potrivit News.ro.

La rândul său, Ion Ţiriac a precizat că în timpul guvernării Victor Ponta s-a încercat fără succes scoaterea bazei sportive din patrimoniul BNR.

Au fost încercări pe vremea Guvernului Ponta, să se facă un schimb cu complexul ăsta, să le dea altceva. Pe vremea mea, la COR, făcusem o lege că nicio bază sportivă nu are cum să se schimbe. Banca Naţională a luat acest parc, în 1991, după părerea mea, ilegal. Pentru că el era dintotdeauna o bază sportivă, nu era a băncii. Domnul Năstase s-a născut pe baza aia, Ceauşescu a făcut-o în şapte zile. Că tribuna nu mai era sigură, am spus că o facem noi. Nu se poate, e proprietatea noastră (n.r. - BNR). De ce nu se poate? Pompierii care au datoria lor. Mie mi-a pus capac că au pus lanţuri acolo şi nu am putut să fac o poză cu domnul Năstase. Nu ştiu dacă e legală treba, dar o să aflu”, a spus Ţiriac.

În 2016, licenţa turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, ce fusese găzduit de Bucureşti în ultimii 20 de ani, a fost cedată şi competiţia are loc din acest an la Budapesta.

Arena centrală din cadrul complexului din Cotroceni nu poate fi folosită deoarece nu are aviz de la ISU. BNR, proprietara bazei, susţine că nu poate investi în modernizarea arenei deoarece nu-i permite legea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri