Nicușor Dan a clarificat cum votează USR pe teme precum avortul

Data actualizării: Data publicării:
dp nd

Fiecare parlamentar USR votează cum îi dictează conștiința în chestiunile care vizează familia, a clarificat Nicușor Dan, președintele formațiunii, la emisiunea Starea Nației. De asemenea, el a vorbit și despre cum s-a luat decizia ca fostul premier Dacian Cioloș să nu fie invitat în partid.

USR, pentru un partid care a intrat acum trei luni în Parlament, se comportă foarte bine. Are atitudini rezonabile pe orice legi în Parlament, a reușit să întoarcă niște jocuri care păreau făcute. Cred că față de ce ne-am angajat pentru cetățeni suntem ok. Suntem un partid de oameni care n-au mai făcut politică, fiecare dintre ei are o meserie, viața i-a validat și au intrat în politică”, a spus Nicușor Dan, invitat la emisiunea „Starea Nației”, de la Digi24.

Întrebat de Dragoș Pătraru cine a venit cu ideea ca Dacian Cioloș să se înscrie în USR, Nicușor Dan a răspuns că „subiectul plutea în aer”.

Un grup de oameni din USR a zis că-i foarte bine să vină, grup în care nu e Nicușor Dan, și un grup minoritar în USR, care a zis că venirea lui Dacian Cioloș în momentul ăsta USR ar transforma partidul într-un partid de lider, un partid remorcă, că notorietatea lui Dacian Cioloș e mult mai mare decât a USR-ului și partidul ar deveni al lui Dacian Cioloș, pierzându-și atributele pe care el le avea – partid crescut de jos în sus, partid care e foarte departe de liberali și se definește ca atare, care merge pe drumul lui și nu pe conceptul de unificare a dreptei”, a mai spus Nicușor Dan.

Dragoș Pătraru l-a întrebat în continuare pe președintele USR care este poziția partidului cu privire la discuția din ultimele zile în legătură cu avortul.

Asta e una din chestiunile în care în USR opiniile sunt diferite. Trebuie să fiți de acord cu mine că e un fapt extraordinar că un partid cu oameni care n-au mai făcut politică e în Parlament. Ca să ajungem la lucrul ăsta am plătit un preț. Prețul a fost agreăm că aducem în partid oameni care au convingeri diverse. (USR, n.red.) Are o poziție foarte tranșantă pe chestiunile care vizează familia, deci inclusiv avortul, oamenii au un vot de conștiință. Fiecare membru USR votează cum îi dictează conștiința”, a declarat președintele USR.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri