Nicușor Dan: Șoferii, vatmanii și controlorii STB vor fi instruiți să acorde primul ajutor călătorilor

Data actualizării: Data publicării:
şoferi STB învaţă cum să acorde primul ajutor
În perioada următoare, toţi cei 3.000 de şoferi şi vatmani, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de acordarea primul ajutor. Foto: Nicușor Dan/ Facebook

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că 31 de şoferi STB au învăţat, pe parcursul a două zile, cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă şi că în perioada următoare, toţi cei 3.000 de şoferi şi vatmani, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de acordarea primul ajutor. 

„31 de şoferi STB au învăţat, pe parcursul a două zile, cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă. 

În perioada următoare, toţi cei 3.000 de şoferi şi vatmani, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de acordarea primul ajutor. 

Săptămânal, la 112 se primește minim 1 apel de intervenție pentru un călător aflat într-unul din mijloacele de transport în comun din București. Iar, cel puțin 1 dată pe săptămână este necesară intervenția unui echipaj medical. Viteza de reacție și primele îngrijiri, până la sosirea ajutorului specializat, pot salva vieți. 

Cursurile de prim ajutor pentru angajații STB sunt oferite de Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală Situații de Urgență, Statistici și Strategii, în colaborare cu Asociația Societatea de Salvare București – ASSB”, arată un mesaj al edilului Nicușor Dan pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri