Exclusiv Nicușor Dan: Toate lucrările pe Prelungirea Ghencea se vor termina în doi ani și jumătate. În vară o să avem tronsoanele 1 și 2

Data actualizării: Data publicării:
trafic pe prelungirea ghencea
Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat, vineri seară, la emisiunea „LIVE cu Rotaru și Kiss” că toate lucrările pe Prelungirea Ghencea vor fi finalizate în doi ani și jumătate, adică în 2026.

„Pe Prelungirea Ghencea sunt 6 tronsoane: 1, 2, 3, 4, tramvaiul și Park & Ride-ul de la ieșirea din București. Tronsonul 2 e gata, tronsonul 1 o să fie gata vara asta, tronsoanele 3 și 4 și tramvaiul și Park & Ride le-am scos în achiziție, documentația este pe SEAP.

Problema Prelungirea Ghencea se termină cam în doi ani și jumătate. În vara asta o să avem tronsoanele 1 și 2”, a declarat Nicușor Dan.

În ceea ce privește problema traficului, acesta a mai spus că transportul public s-a îmbunătățit în Capitală iar cifrele arată că există o creștere în folosirea sistemului. „25% creștere pe bilete vândute și abonamente de la un an la altul”.

„20 de ani orașul ăsta s-a dezvoltat necontrolat, s-a construit oriunde, ansambluri de mii de locuri, fără școală și grădinițe. Omul își ia copilul în mașină și îl duce la școală. Asta este principala cauză.

Pentru că am avansat în boala asta ani de zile, nici soluția nu poate să fie miraculoasă. Soluția trebuie să fie încurajarea oamenilor să folosească transportul în comun. Asta înseamnă să dai un transport în comun de calitate, ceea ce facem. E și mai curat și mai previzibil. Abonamentul ăsta pe care l-am făcut cu metroul ajută, pentru că din momentul ăla am început să socotim.

În anumite zone se circulă mai bine în București”, a explicat edilul.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri