Oraşul în care beculeţele de Crăciun ţin loc de iluminat public

Data publicării:
luminite

Situaţie paradoxală la Galaţi. Oraşul are beculeţe de sărbători, dar nu are iluminat stradal. Contractul pentru administrare acestui serviciu a expirat acum două luni. Noaptea, luminile se aprind, dar nu peste tot. Sunt zeci de străzi unde sunt avarii şi nu are cine să repare sistemul.

Una dintre principalele străzi din centrul oraşului este pustie. Oamenii ocolesc această zonă pentru că felinarele nu se aprind, iar, după lăsarea serii, aici este beznă.

Problemele au apărut în urmă cu două luni, după ce contractul cu firma care asigura întreţinerea sistemului public a expirat,iar licitaţia pentru a stabili un nou administrator s-a blocat din cauza contestaţiilor.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „În momentul de faţă, este liber pentru absolut toată lumea să facă contestaţie din rea-credinţă sau uneori justificat, există şi varaianta justificată. Dar uitaţi-vă că o comunitate de 300.000 de locuitori este blocată.”

În timp ce autorităţile se luptă cu birocraţia, oamenii sunt nevoiţi să meargă pe străzi unde nu este aprins nici măcar un bec.

„Stau la cămine studenţesti şi nu e curent, nu e lumină, la parc nu e curent. Păi mi-e teamă, dar ce să fac, de nevoie, iacătă merg, nu am încotro.”

„De asta le plătim taxe şi impozite să ne pună lumină peste tot . Măcar lumină.”

„Este vina Primăriei, oamenii care dirijează acest oraş, care pur şi simplu... e deplorabil! Am ajuns de râsul lumii, de râsul curcilor.”

În schimb, Galaţiul are iluminat festiv de sărbători, care va costa oraşul 460.000 de euro. Pe mai multe străzi au fost deja montate instalaţii şi perdele luminoase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri