(P) Ajută-i pe Ana Maria și pe alți copii ca ea. Salvează un copil, salvează o lume!

Data actualizării: Data publicării:
UNICEF Ana Maria

Unele dureri nu trec. Doar se fac mai blânde. Ana Maria suferă de sindromul Down, autism și diabet. Toate aceste probleme de sănătate îi fac viața foarte complicată, atât ei, cât și altor copii din România care se confruntă cu probleme similare de sănătate.

Te rugăm, ajută-i pe Ana Maria și pe alți copii ca ea să aibă o viață mai bună, printr-o donație lunară pe www.anamaria.unicef.ro.

Cum ajuți un copil, cu diagnostice greu de dus și pentru un om mare, să își reducă teama de scări, să își poată coordona și folosi corect mânuțele, să vorbească, să își exprime nevoile, gândurile și emoțiile? Cum poți să te asiguri că primește hrana de care are nevoie, atât timp cât problemele de sănătate implică multe renunțări și restricții alimentare?

Fără ajutorul specialiștilor, un copil cu dizabilității și care are nevoi speciale, este un univers pierdut

Fără ajutorul specialiștilor, un copil care are nevoie de îngrijiri medicale speciale, și de diferite tipuri de terapii, are șanse minime de a fi acceptat și inclus în societate. Fiecare ședință de kinetoterapie, de logopedie sau consiliere psihologică reprezintă un pas spre o viață trăită mai demn. 

UNICEF în România sprijină copiii cu dizabilități, prin dezvoltarea de Centre Comunitare Integrate, unde accesul la servicii specializate este gratuit. În aceste centre, copiii au acces la servicii de kinetoterapie, logopedie și consiliere psihologică.

Un astfel de Centru Comunitar Integrat a fost înființat la Brașov, de UNICEF în România în parteneriat cu Primăria Brașov și Direcția de Asistență Socială Brașov. Ana Maria și alți copii ca ea au acces la specialiști în kinetoterapie, logopedie și consiliere psihologică, care se ocupă de copii cu dedicație și profesionalism. Echipele comunitare din localitățile unde se află Centrele Comunitare Integrate sunt formate dintr-un asistent social, asistent medical comunitar, care lucrează în colaborare cu un consilier școlar, toți acești profesioniști lucrând îndeaproape cu copiii și cu familiile vulnerabile, susținându-le eforturile și urmârind progresul copiilor în comunitate, cât și la grădiniță sau la școală.

Și tu poți schimba viața unui copil

În prezent, sunt cinci asemenea Centre Comunitare Integrate în țară și avem nevoie de ajutorul tău pentru a oferi servicii specializate copiiilor care au nevoie. Poți face chiar acum o diferență în viața acestor copii. Intră pe www.anamaria.unicef.ro și donează lunar pentru ca Ana Maria și alți copii ca ea să aibă acces la serviciile de care au atât de multă nevoie. Împreună putem ajuta copiii cu dizabilități să aibă o viață mai bună și să poată accesa terapiile de care au atâta nevoie.

Pentru tine este doar un leu pe zi, adică doar 30 de lei pe lună. Pentru Ana Maria și alți copii ca ea poate însemna infinit mai mult: poate fi primul pas după sesiunea de kinetoterapie, care mai alină durerea din corpul micuț de copil. Poate fi primul mama spus cu toată iubirea, după luni și luni de logopedie. Sau poate fi prima treaptă coborâtă singur, după sesiuni repetate de kinetoterapie și sute de exerciții fizice repetate cu părinții. Te gândești că ești doar tu și ajutorul tău este prea mic? Când ne dăm mâna zeci, sute și mii de oameni, avem puterea să îi ridicăm pe cei care au nevoie de sprijin. Donațiile lunare pe www.anamaria.unicef.ro, de la oameni buni, ca tine, devin extrem de valoroase și au puterea să schimbe vieți. 

Îți mulțumim, donația ta lunară este foarte importantă pentru Ana Maria și alți copii ca ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri