Patru generații pe două roți. Copilărie petrecută pe motocicletă

Data actualizării: Data publicării:
moto

Patrick s-a născut printre motoare. Străbunicul, bunicul şi tata - toţi au fost şi sunt spectaculoşi pe două roţi. Patrick are 10 ani şi goneşte la concursuri către un titlu mondial. Opreşte motorul doar aşa, din când în când, să se joace puţin cu kendama.

Patrick Pascotă: Acesta a fost, cum ar fi, al doilea motor al meu. Este un Malaguti, cum ar veni, al doilea motor al meu, doar că de motocross. Și după aceea a fost 50-ul cu care am luat titlul de campion, după aceea, 65, ca acesta.

E plin garajul de motoare, motociclete, diplome, medalii şi cupe. „Regele” lor e Patrick, un puşti de 10 ani care, într-o zi, nu s-a mai mulţumit cu motociclete de jucărie. Era destul de firesc, toţi bărbaţii din familie gonesc pe două roţi.

Ionel Pascotă, multiplu campion național și internațional: În prima fază, am fost puțin îngrijorat de Patrick, pentru că până la 5 ani, nici nu a vrut să se urce pe bicicletă. El la 5 ani nu știa să meargă fără roți ajutătoare și la un moment dat a învățat să meargă fără roți ajutătoare. La o lună de zile, l-am învățat să meargă pe motocicletă și l-am dus la un concurs. A luat locul 1!

Patrick e acum în faza de motocross, dar vrea să treacă la motociclism viteză, unde şi tatăl lui e foarte bun.

Sfaturi vin şi de la bunicul, Ionel Pascotă senior, şi el multiplu campion.

Ionel Pascotă sr., bunicul lui Patrick: El are înclinații mai mult spre viteză, face enduro, motocross, dar înclină spre viteză. Trebuie să îl depășească pe Ionuț. Patrick are ceva din sângele lui Pascotă, ca să meargă mai departe și căutăm să îl sprijinim cât mai mult.

Ionel Pascotă, multiplu campion național și internațional: Vrem să ajungem în Campionatul Mondial. E foarte greu pentru că este mic și de fapt sportul de performanță de acum începe pentru el.

Ca orice copil, are şi pasiuni secundare. S-ar da jos de pe motor doar ca să pună iar mâna pe kendama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri