Peste 100 de persoane, păgubite de două angajate CEC Bank

Data actualizării: Data publicării:
bani_buzunar

Două surori angajate la o bancă din Alba au fost reţinute aseară de procurori pentru dispariţia a trei milioane de lei din conturile a peste 100 de clienţi, majoritatea vârstnici sau familii care s-au chinuit să strângă bani muncind în străinătate. Femeile au avut un plan bine stabiit, dar s-au bazat şi pe naivitatea celor care depuneau sume mari şi nu cereau chitanţa.

Cele două angajate, în vârstă de 47 şi 55 de ani, sunt acuzate că ar fi golit conturile oamenilor care făceau lună de lună economii. Printre păgubiţi sunt şi soţii Miclea. Au muncit din greu la o fermă din Germania, dar s-au trezit cu câţiva lei în cont

„Constantin Miclea: Mai am din 21.000 euro, 55 euro şi din 90.000 lei, 128 lei.

Reporter Digi24: În cât timp aţi strâns banii aceştia?

Constantin Miclea: În 8 ani de Germania.

Reporter Digi24: Aţi lucrat acolo?

Constantin Miclea: Da.

Reporter Digi24: Ce aveaţi de gând să vă cumpăraţi?

Constantin Miclea: O maşină sau un apartament”

Ei speră să-şi recupereze banii, mai puţin suma de 1000 de euro pentru care nu au nicio chitanţă.

Lucreţia Miclea: În afară de 1000 de euro pe care nu ne-o dat acte, pe restul avem acte.

Reporter Digi24: Şi cum se comportau cu dvs?

Lucreţia Miclea: Foarte frumos. Nu a dat niciodată nici o bănuială.

Reporter Digi24: Şi pe acei 1000 de euro nu v au dat acte?

Lucreţia Miclea: Nu ne-a dat chitanţă.

Reporter Digi24: De ce?

Lucreţia Miclea: Că ne-o dă de altă dată când mai mergem”

Surori, colege şi partenere în escrocherii

Potrivit anchetatorilor, femeile aveau două moduri de operare. Fie îşi transferau direct banii din conturile clienţilor, fie atunci când oamenii veneau să alimenteze contul, angajatele băgau banii în buzunar şi le eliberau chitanţe false.

Au fost ridicate mai multe înscrisuri bancare, carduri bancare precum şi alte documente care vor fi folosite în anchetă”, a explicat purtătoarea de cuvânt IPJ Alba, Luminița Prodan.

Oficialii băncii au deschis un birou special unde păgubiţii pot veni să-şi recupereze banii. Trebuie însă să aibă dovada plăţii. Pentru că le cunoşteau pe angajate, au fost şi clienţi care au depus bani, dar au ieşit din bancă fără chitanţă.

„Se duce fiecare om cu declaratie si cu actele pe care le are. Ei le verifică și într-o zi-două își primește fiecare din cei are au chitanțe banii. Va dura mai mult cu dobânda, în jur de o săptămână-două”, a spus primarul Zlatnei, Silviu Ponoran.

Scandalul a izbucnit încă de acum două săptămâni. Zeci de clienti nemulțumiți au protestat în fața unității bancare din Zlatna. Sunt persoane care și-au pierdut economiile de-o viață, sume importante care se ridică și la zeci de mii de euro.

Reprezentanţii CEC nu au comentat situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri