Peste 60.000 de oameni s-au închinat la racla Sf. Parascheva din Iași. Sâmbătă va avea loc procesiunea religioasă în centrul orașului

Data publicării:
Iasi,,Romania,-,October,14,,2020:,Romanian,Orthodox,Christian,Old
Foto: Shutterstock

Peste 60.000 de oameni au trecut pe la baldachinul din curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina şi ruga la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei şi a celor nevoiaşi.

Potrivit organizatorilor, la rând sunt aproximativ 400 de persoane. Din cauza frigului, puţine persoane au venit peste noapte pentru a sta la rând pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva care este depusă în Curtea Mitropolitană. Sâmbătă se va desfășura procesiunea religioasă în centrul orașului

Pentru a preveni îmbulzeala organizatorii au stabilit un culoar în care încap concomitent 3.500 de persoane.

Conform sursei citate de Agerpres, pentru ziua de 14 octombrie, când în calendarul ortodox este prăznuită sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Slujba Liturgică va fi oficiată pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare, în faţa Catedralei Mitropolitane. Pe bulevard vor fi amplasate câteva ecrane de mari dimensiuni, pentru ca astfel cei veniţi în pelerinaj să poată asculta şi urmări ceremonialul religios.

Începând din 1955, Biserica Ortodoxă Română a decis sărbătorirea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva pe data de 14 octombrie, motiv pentru care în preajma acestei zile Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară. La moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi la cele ale sfinţilor aduşi special în pelerinaj cu această ocazie, vin să se închine numeroşi credincioşi din ţară şi din străinătate.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri