Pietonii, responsabili pentru cele mai grave accidente rutiere produse în oraşe

Data publicării:
trecere pietoni mfax crop

Se întâmplă în fiecare zi. Nu trec pe zebră pentru că e prea departe de ei sau pentru că se grăbesc. Mereu au impresia că au timp să ajungă pe celălalt trotuar fără să li se întâmple nimic. E greşit. Traversarea neregulamentară este principala cauză a accidentelor grave.

Peste 60 de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere în Bucureşti. Jumătate sunt pietoni. Îşi pierd viaţa pentru că traversează neregulamentar.

O greşeală... M-am uitat. Știu că nu e bine.”, spune un pieton.

Acest bărbat ignoră legea şi îşi pune în pericol chiar copilul. Trece strada în zona Gării de Nord, pe unul dintre cele mai circulate bulevarde. Atunci când va creşte, cel mic va urma exemplul tatălui său.

În întreaga ţară, peste 400 de oameni îşi pierd viaţa anual pentru că procedează la fel. Vina le aparţine doar lor. Traversersează şosele de mare viteză sau nu ţin cont de semafoare. Statistic, pietonii sunt amendaţi la fel de des ca şoferii.

Neacordarea de prioritate şi traversarea ilegală sunt principalele cauze pentru producerea accidentelor grave.”, spun polițiștii rutieri.

Dacă pietonii ar trece strada legal, iar şoferii le-ar acorda prioritate în locurile marcate, numărul victimelor accidentelor ar fi mai mic cu cel puţin 30%. Gara de Nord, zona Obor şi Bulevardul Burebista sunt cele mai periculoase puncte din Capitală. În ţară, Drumul Naţional 1 şi cel care face legătura cu Moldova au cele mai multe puncte negre. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri