Plan detaliu. Lecții despre bani

Data actualizării: Data publicării:
educatie financiara

Din 143 de ţări din toată lumea, în care a fost analizat nivelul de educaţie financiară, Romania este la coadă. Pe locul 123. Ceea ce se observă, de exemplu, în faptul că 40 la sută dintre români nu au cont bancar. Strâng banii la ciorap, se tem de carduri, de plăţi online, se împrumută la rude. Toate studiile arată că românii nu se gândesc la ziua de mâine, nu economisesc, nu îşi fac asigurări şi nu ştiu exact cum funcţionează pensiile private. Cine ar trebui să se ocupe de educaţia financiară a adulţilor aflaţi duminică, de la 20:30, din emisiunea Plan detaliu. Până atunci, să vedem ce se face totuşi, măcar pentru copii.

Puşti de clasa a treia pot purta conversaţii inclusiv despre criza financiară din anul în care cei mai mulţi dintre ei abia se năşteau. Asta pentru ca studiază deja, pentru al treilea an la rând, educaţie financiară. O materie opţională, dar pe care învăţătoarea o predă, pentru că a înţeles cât le poate fi de folositoare copiilor. Iar rezultatele se văd.

Ligia Georgescu-Goloșoiu, președinte Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație: Îi invatam sa economiseasca si mai putin credit, ii invatam sa fie si darnici. Acum vine Pastele de exemplu, ei fac tot felul de targuri si din banutii pe care ii au, sa vedeti ce spun: mergem la azil, ne ducem la o scoala. Adica... copiii astia au niste idei extraordinae si sunt foarte sesnsibili si daca ii crestem in acest spirit... 

Opţionalul este disponibil încă din 2013, însă doar 45 000 de elevi de şcoală primară au auzit de el şi îl studiază. Adica mai puţin de şase la sută din totalul populaţiei de clasele 1-4. Cum puteti cere aceasta materie si pentru copilul vostru, aflati duminica, de la 20:30, din emisiunea Plan detaliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri