Plimbările cu biciclete, interzise în centrul unuia dintre cele mai frumoase orașe din România

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_98638544
Foto: Shutterstock

Consilierii locali din Timişoara au adoptat, marţi, un proiect de hotărâre prin care sunt interzise plimbările cu trotinete, role, biciclete, skateboard-uri sau monocicluri în zona centrală a oraşului, amenda putând să ajungă până la 800 de lei. Interdicţia va intra în vigoare doar după ce Prefectura Timiş îşi va da acordul, scrie News.ro.

shutterstock_98638544
Foto: Shutterstock

Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul Local Timişoara, ”circulaţia pe roţi” în zona de promenadă a oraşului este interzisă, iar sancţiunile pornesc de la avertismente şi ajung până la amenzi de 800 de lei.

”Amenzile vor fi cuprinse între 200 şi 400 lei pentru cei cu vârste între 14 şi 18 ani şi dublu pentru cei de la 18 ani în sus. (...) Ne trebuie HCL nu pentru biciclete, ci pentru celalalte mijloace care nu sunt încadrate în categoria vehiculelor din punct de vedere al circulaţiei”, a spus primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, în şedinţa CL.

Proiectul votat de consilierii locali a definit şi perimetrul care este considerat a fi zona de promenadă. Astfel, cei care se plimbă cu bicicletele, rolele, skateboard-urile, monocicluri nu au voie să intre în Piaţa Victoriei, Piata Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Piaţa Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile Alecsandri, strada Mărăşeşti, strada Eugeniu de Savoya, strada Gheorghe Lazăr (tronsonul cuprins între strada Emanuil Ungureanu şi Piaţa Unirii), strada Florimund Mercy, strada Enrico Caruso, strada General Praporgescu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara urmează să monteze şi indicatoare pentru a-i atenţiona pe cei care folosesc aceste mijloace de deplasare.

Interdicţia va intra în vigoare dooar după ce Prefectura Timiş îşi va da acordul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri