Exclusiv Povestea emoționantă a Alexandrei, fata cu inimă artificială: Cu părinții plecați la muncă în Spania, avea grijă de 3 frați mai mici

Data publicării:
alexandra si un medic
Alexandra este primul copil din România căruia i s-a implantat o inimă artificială. Foto: Captură TV Digi24

Alexandra, primul copil din România căruia i-a fost implantată o inimă artificială are o poveste cutremurătoare. Era și mamă, și tată pentru cei trei frați ai ei, deoarece părinții erau plecați la munca în străinătate, pentru a le oferi un trai mai bun. În ziua în care ei s-au hotărât să se întoarcă în România au aflat că fata lor este grav bolnavă. În exclusivitate pentru Digi24, mama ei a spus că acum este bine și așteaptă împreună, cu sufletul la gură, să fie anunțate că a apărut un donator pentru transplant, pentru că, știm, inima artificială este doar o soluție temporară. Cu lacrimi în ochi, mama fetei a implorat oamenii care-i pot salva copilul, să-și dea acordul pentru donarea de organe, atât de necesară nu doar pentru Alexandra, ci și pentru alte zeci de pacienți din România.

Vestea că Alexandra e grav bolnavă a venit ca un trăsnet. Mai ales că era stâlpul familiei pentru cei trei frați mai mici. Deși nu se simțea bine, a avut grijă exact ca un părinte de micuții care acum abia o așteaptă, sănătoasă, acasă.

Sora Alexandrei: Alexandra a avut grijă de noi, pentru că mami și tati au fost plecați
Reporter: Unde?
Mama: În Spania, la căpșuni. Și ea s-a ocupat, îi ducea la școală, avea grija de ei, le făcea mâncare...
Reporter:i venit pentru că s-a îmbolnăvit?
Mama: Am aflat în ziua când am venit acasă. Eram plecați de 7 luni.

Insuficiență cardiacă - acesta a fost diagnosticul crunt dat de medici. Boala, cu o evoluție fulgerătoare în ultimele 3 luni, a doborât-o rapid pe tânăra de 17 ani. Încă se citesc pe chipul mamei drama și șocul trăite când a auzit că în orice moment și-ar putea pierde copilul.

Mama: Putea oricând să moară în somn. nd mi-a zis asta nu mai puteam... La sfârșitul lunii mai, a găsit-o fata mea cea mică, a venit mama și a găsit-o picată în casă.

Medic: „Evoluția la ea a fost foarte rapidă. E bolnavă cu inima de două, trei luni, situația a venit ca un tăvălug”

De când s-au întors în țară, părinții speră zi de zi la un miracol pentru fetița lor.

Mama: Știu cât de greu este pentru fiecare părinte, să pierzi copilul, sau să treci prin situațiile astea. Știu cât de greu mi-e mie, ce e în inima mea. Dar trebuie să se gândească, datorită copilului respectiv, sau din partea cui s-ar găsi, copilul lor trăiește prin fata mea.

Până când se va găsi un donator, medicii au venit cu o soluție salvatoare: o inimă artificială, care să pompeze sânge în tot corpul și să-i prelungească viața.

Horațiu Suciu, chirurgul care a operat-o pe Alexandra: Singura șansă a acestor pacienți este transplantul. Dar de multe ori, cum este cazul acestei paciente, de multe ori ei nu pot să aștepte într o condiție clinică acceptabilă, în siguranță asupra vieții acest transplant. Evoluția la ea a fost foarte rapidă. Ea este bolnavă cu inima de două, trei luni, și situația a venit ca un tăvălug.

În România, 55 de pacienți așteaptă să primească o inimă nouă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri