Povestea studentei la medicină care a stat 23 de zile în comă: Nu există vreo explicație științifică pentru care eu să fiu în viață

Data publicării:
Andreea Iordăchescu vorbește cu reportul Digi24.
Andreea Iordăchescu a stat în comă 23 de zile, după un accident grav cu ATV-ul la munte, dar și-a dorit atât de mult să trăiască încât i-a surprins și pe medici cu evoluția ei.

A stat în comă 23 de zile, după un accident grav cu ATV-ul la munte, dar și-a dorit atât de mult să trăiască încât i-a surprins și pe medici cu evoluția ei. Este povestea unei tinere din Iași, studentă acum la Medicină. La 20 de ani, Andreea poate spune că s-a născut a doua oară, iar astăzi a mers să le mulțumească medicilor care au făcut posibilă revenirea ei.

Andreea Iordăchescu,studentă UMF: Mi-am studiat documentele de externare din spital și nu există vreo explicație științifică pentru care eu să fiu în viață.

În februarie anul trecut, Andreea s-a răsturnat cu ATV-ul în timp ce se afla în vacanță la munte. În urma unei lovituri severe la cap, tânăra a stat în comă 23 de zile.

Lucian Eva, neurochirurg la Spitalul de Neurochirurgie Iași: Statistic vorbind, dacă e să luăm traumatismul grav, are o mortalitate foarte mare, dar asta nu înseamnă că nu există și cazuri care exced statisticii. În cazul ei, într-adevăr, dacă e sa te uiți în toate cărțile, mortalitatea este aproape de 100%.

În urma accidentului, tânăra de 21 de ani a rămas paralizată și nu mai putea vorbi. A fost momentul în care a realizat că vrea să se facă bine.

Mihai Iordăchescu, tatăl Andreei: Revenirea ei a fost la fel ca si cum s-ar fi născut a doua oară. A învățat să vorbească, a învățat sa își folosească mâinile, sa își tina capul, a învățat să stea pe picioare, a învățat să meargă.

Chiar dacă știința nu îi dădea șanse de supraviețuire, Andreea și-a dorit din tot sufletul să trăiască. A urmat tratamente de recuperare și a mers în continuare la Facultatea de Medicină Generală, unde este studentă în anul 3.

Andreea Iordăchescu, studentă UMF: Faptul că eu m-am ambiționat să merg la facultate și că am început să învăț, mi-a stimulat neuronii și mi-am revenit mult mai repede.

Tânăra a mers la Spitalul de Neurochirurgie din Iași să le mulțumească medicilor, dar și să îi încurajeze pe pacienții în stare gravă, internați acolo.

Andreea Iordăchescu, studentă UMF: Să crezi și să ai răbdare! Am fost în aceeași stare ca tine și acum alerg, merg, studiez.

Pentru Andreea urmează o perioadă lungă de recuperare pentru a redeveni tânăra care era până la accident.

Reporter: Ligia Pricopi / Operator: Mihai Boaru

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri