Preşedintele Asociaţiei Colectiv: Pentru Firea şi Guvernul României, Colectiv trebuie să dispară

Data publicării:
colectiv
Foto: Inquam Photos

Eugen Iancu, preşedintele Asocieţiei Colectiv, o critică pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, care nu ar accepta proiectul de a construi o maternitate nouă, închinată memoriei tinerilor morţi în incendiul din Colectiv şi spune că pentru Firea şi pentru Guvern „Colectiv trebuie să dispară”.

colectiv
Foto: Inquam Photos

„Mă întrebam de ce primarul Capitalei, Firea, refuză să accepte o audienţă, mă întrebam de ce primarul Capitalei, femeia, mama, nu ne acceptă proiectul de a construi o maternitate nouă, închinată memoriei tinerilor plecaţi în urma incendiului din Colectiv. Acum ştiu, aţi auzit zilele astea un singur primar sau un singur politician aflat la putere vorbind de Colectiv? Pentru Firea şi Guvernul României, Colectiv trebuie să dispară, nu vorbim despre ei, nu vorbim cu ei, facem să dispară dovezile”, scrie, pe Facebook, Eugen Iancu, al cărui fiu, Alexandru, de 22 de ani, a murit în tragedie.

Potrivit acestuia, Colectiv este dovada hoţiei, prostiei, lasităţii politicienilor ultimilor 27 de ani”.

Câteva mii de oameni au ajuns, vineri seară, în faţa fostei fabrici Pionierul din Capitală, într-un marş al tăcerii în memoria celor 64 de tineri care în urmă cu doi ani au murit în incendiul din Clubul Colectiv. Rudele şi prietenii victimelor au purtat tricouri albe, imprimate cu fotografiile celor dragi. Mai mulţi tineri au cântat apoi la chitară, la monumentul ridicat în Piaţa Bucur în memoria victimelor din Colectiv, iar la 22.32, ora izbucnirii incendiului, mulţimea a ţinut un moment de reculegere.

În urma incendiului din clubul Colectiv din seara de 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri