Presupusul autor al crimei de la Târgoviște abandonase școala

Data publicării:
18022013 20m 20inspector 20targoviste 20copil-50240

Ovidiu Băsceanu, inspector general adjunct Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, a explicat, în „Jurnalul de seară” de la Digi24, că principalul suspect în cazul înjunghierii adolescentului din Târgoviște a abandonat școala în clasa a VII-a. După ce i s-a dat o a doua șansă și a fost reprimit la cursuri, el a renunțat definitiv la studii după terminarea clasei a VIII-a.

„Criminalul este un elev care a abandonat școala, și nu a abandonat-o din pricina școlii și nici a sistemului de învățământ, pentru că el, undeva în clasa a VII-a, a refuzat să mai vină la școală, dar școala i-a oferit o a doua șansă, pentru că el a fost încadrat la una din școlile din municipiul Târgoviște, la frecvență redusă, și după ce a terminat clasa a VIII-a, în promoția 2010 – 2011, pur și simplu nu a mai vrut să urmeze niciun fel de alt sistem sau formă de învățământ. Pentru că ar fi avut această șansă, există mai multe instituții de învățământ, mai multe licee care puteau să-l școlarizeze, chiar și după împlinirea vârstei de 17 ani”, a declarat Ovidiu Băsceanu.

Tânărul de 19 ani, care este principalul suspect în cazul înjunghierii elevului de 15 ani din Târgoviște, a fost prins în această seară de oamenii legii.

Elevul a fost înjunghiat cu un briceag în gât, în plină stradă, în apropierea Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, iar viața nu i-a putut fi salvată de medici.

„Victima nu avea nicio vină, decât că a răspuns la o provocare cu violență, iar eu îi îndemn pe toți. Și copii și adulți, ca la violență să nu răspundă cu violențe, pentru că vedeți ce se poate întâmpla”, a afirmat inspectorul școlar adjunct.

Tânărul suspectat că l-a agresat pe adolescent a fost prins pe o stradă lăturalnică, în apropierea orașului. Suspectul a fost audiat la Poliţie, unde şi-a recunoscut fapta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri