Prima Casă: Solicitările de garantare, la un maxim istoric

Data publicării:
imobiliare chirii

Programul Prima Casă este cel mai popular program guvernamental gestionat de FNGCIMM SA, statisticile și analizele realizate confirmă faptul că acest program continuă să înregistreze o evoluție ascendentă.

„Programul Prima Casă poate fi considerat un indicator al încrederii românilor în viitor și a faptului că rezultatele macroeconomice, evoluția pozitivă a economiei României, devin vizibile la nivelul întregii societăți. Solicitările de garantare au crescut în primele patru luni din 2015 cu aproximativ 30 % față de aceeași perioadă a anului trecut”, se arată într-un comunicat al FNGCIMM, citat de agerpres.ro.

Ritmul mediu al solicitărilor de garantare primite, în ultima perioadă, de FNGCIMM, este de 220 solicitări pe zi, față de 120 solicitări/zi, cât se înregistrau în aceeași perioadă a anului trecut. De la debutul programului, începând cu anul 2009, FNGCIMM SA a acordat aproape 139.000 de garanții, în valoare de circa 11,6 miliarde lei, pentru credite accesate în valoare de circa 23 miliarde lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri