Primarul Focșaniului a anunțat o taxă nouă după ce a aruncat o pungă de semințe pe jos

Data actualizării: Data publicării:
seminte-misaila-1

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misailă, vrea să introducă o taxă de habitat, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliul local aflat în dezbatere publică. Valoarea taxei este de 6 lei pentru persoanele fizice și 10 lei pe angajat pentru persoanele juridice și se va plăti lunar, relatează vrancea24.ro.

Edilul vrâncean a explicat azi, într-o ședință a primăriei, că oamenii din Focșani trebuie să plătească această taxă nouă prin faptul că mulți cetățeni aruncă hârtii și chiștoace pe jos și scuipă coji de semințe pe stradă.

Pentru a fi „convingător”, primarul luat o pungă de semințe și a aruncat-o în fața ziariștilor și a consilierilor. El a chemat apoi o femeie de serviciu ca să măture pe jos.

Taxa de habitat propusă de primarul Cristi Misăilă este de 6 lei pe lună pentru fiecare cetățean și de 10 lei pe lună pentru fiecare angajat al unei societăți comerciale sau instituții publice.

El a spus că punga de semințe a costat 6 lei și nu este mare pentru un cetățean, dar că, în același timp, efortul unui muncitor de a curăța mizeria este destul de mare.

În același timp, notează presa locală, el a recunoscut faptul că o familie cu venituri modeste nu poate suporta o asemenea taxă anuală care poate depăși lejer impozitul pe apartament. Așa că s-ar putea propune reduceri și chiar scutiri, pentru unele categorii de persoane.

Calculele primarului și ale funcționarilor din primărie arată că se cheltuiesc circa 8 milioane de lei, pe an, pentru serviciile de salubrizare și deszăpezire.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri