Primarul care își donează salariul

Data publicării:
primar

Puterea exemplului e importantă. Aşa se face că un primar atipic, o tânără care conduce o comună din Arad, îşi va dona salariul, în scop caritabil. E vorba de reabilitarea şcolii din localitate, obiectiv pentru care tot edilul a început o campanie de strângere de fonduri.

„Şcoala din vise” e numele campaniei iniţiate de Irina Onescu. Edilul vrea să strângă fonduri pentru şcoala din comună, în care învaţă peste 100 de copii. Primii bani au fost donaţi chiar de ea - 4.000 de lei, adică salariul ei pe o lună.

Irina Onescu, primarul comunei Petriş: Eşalonat, pe o perioadă de 3 luni de zile, mi-am propus să donez un salariu în scopul campaniei „Școala din vise”.

Campania a început de 2 săptămâni iar până acum s-au strâns aproape 3.000 de euro.

Irina Onescu, primarul comunei Petriş: Mi-am dorit să nu aştept după procedurile clasice de a cere fonduri de la stat, de la Uniunea Europeană, copiii aceştia nu trebuie forţaţi să aştepte.

Şcoala are nevoie de mobilier nou, podelele trebuie înlocuite şi trebuie construit un teren de sport. În funcţie de câţi bani se strâng, primăria va prioritiza lucrările.

Florin Suba, profesor de religie: Ne-ar fi mult mai ok dacă am avea mobilier nou, dacă s-ar renova puţin pereţii, să se schimbe duşumeaua.

Primarul speră ca exemplu ei să fie urmat şi de localnici, pe care îi roagă să muncească voluntar.

Campania de strângere de fonduri pentru şcoala din comună continuă până la sfârşitul lunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri