Prinţul Charles, în Centrul Vechi al Bucureştiului

Data publicării:
charles centru vechi

Prinţul Charles a vizitat, vineri, Centrul Vechi al Bucureştiului şi se află la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, unde asistă la un scurt spectacol şi vrea să vadă atelierele de creaţie.

2017.03.31 Charles Caramitru TNB-5636-inquam george calin
2017.03.31 Charles Caramitru TNB-5636-inquam george calin

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea / George Călin

Prinţul de Wales a mers, vineri dimineaţa, timp de oră prin centrul istoric al Capitalei. Fiind însoţit de Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, care i-a făcut o scurtă prezentare a obiectivelor din Centrul Vechi, moştenitorul Coroanei britanice a vizitat şi Hanul lui Manuc, monument istoric, construit în 1806. Alteţa Sa Regală s-a oprit şi la Curtea Veche, la bisericile Sf Anton şi Stavropoleos, potrivit News.ro.

La ora 11.20, prinţul Charles a fost primit, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, din Bucureşti de Ion Caramitru, directorul instituţiei, dar şi de directorul British Council, Nigel Bellingham.

Moştenitorul coroanei britanice a urmărit un scurt spectacol alcătuit din fragmente ale unor piese din repertoriul TNB precum „Angajare de clovn” şi „Magic Naţional”.

Cei care asistă la eveniment sunt elevi ai British Council, ai şcolilor partenere British Council şi reprezentanți ai TNB.

Vizita Alteţei Sale Regale este în desfăşurare. Prinţul Charles şi-a exprimat dorinţa de a vizita şi atelierele de creaţie de la Teatrul Naţional Bucureşti. 

Prinţul de Wales al Marii Britanii îşi încheie, vineri, vizita oficială în România, care a cuprins întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu Patriarhul Daniel şi cu Principesa Margareta şi Principele Radu. Moştenitorul Coroanei britanice a mers şi la Muzeul Satului din Bucureşti şi în Parcul Natural Văcăreşti.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Prinţul de Wales a început, miercuri, un turneu european care include şi vizite în Italia şi la Vatican, în perioada 31 martie - 5 aprilie, apoi o vizită în Austria, la Viena, în perioada 5-6 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri