Producătorii de pepeni din Dăbuleni sunt datori la bănci. Au vândut doar cu 0,2 lei kilogramul

Data publicării:
dabuleni

Valerică Cazacu are 64 de ani şi în ultimii 25 de ani a trăit doar din banii câştigaţi din cultivarea pepenilor. În acest an a vrut să-şi extindă afacerea şi a împrumutat 15.000 lei de la bancă. A cultivat pepeni pe o suprafaţă de 2,5 hectare, însă nu numai că nu a scos profit, dar nici nu a achitat creditul.

Nu am reuşit să dau toţi banii acolo. Nu o să mai pun pe atâta suprafață pe cât am avut în vara asta”, se plânge acesta.

În situaţia lui mai sunt şi alţi producători din Dăbuleni. Chiar dacă au avut o producţie foarte bună, pepenii au fost vânduţi la preţuri mult prea mici, spun oamenii.

A fost un an slab, iar producătorii nu au reuşit să acopere nici investiția, care înseamnă în jur de 160 de milioane pe hectar. Au rămas datori, au făcut recreditare la bancă, urmând ca anul viitor să încerce să recupereze ce se poate”, explică Tuţu Diaconu, preşedintele Asociaţiei Casa Pepenilor Verzi.

În Dăbuleni există 2.000 de producători de pepeni. În acest an, producţia a fost de 50 de tone la hectar, iar kilogramul de lubeniţă s-a vândut cu aproximativ 20 de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri