Proiect de un milion de euro, blocat de o salcie

Data publicării:
salcie mehe

Staţia de epurare trebuie construită la marginea comunei Cujmir. Numai că o salcie care a apărut în mijlocul unui pârâu a dat peste cap planurile autorităţilor. După viitura de la începutul anului, cursul apei a fost modificat din cauza vegetaţiei, iar terenul pentru construcţie s-a micşorat cu 3 metri.

Cei 15 metri care ar trebui să fie în plus pentru proiect, cum este prevăzut, nu sunt decât 12. Vadul apei la vechi este ocupat de câteva sălcii de vegetaţie şi consider că dacă s-ar reface vadul al vechi pe o distanţă de 15 metri s-ar rezolva problema” spune Ion Marinaş, viceprimarul comunei Cujmir.

Problema poate fi rezolvată cu ajutorul unui utilaj care să consolideze malul, dar autorităţile nu se pun de acord cine trebuie să facă lucrarea. Proprietar pe malul apei este Administraţia Bazinală Ape (ABA) Jiu. „ABA Jiu nu a putut emite acest aviz, întrucât beneficiarul nu a adus documentaţia necesară”, a declarat Camelia Bărbuţiu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Problema e cine va face această lucrare şi pe ce bani, pentru că din banii alocaţi investiţiei, staţiei de epurare, nu se poate face. E cu totul şi cu totul altă lucrare”, spune Ionuţ Dudău, reprezentant al Companiei de Apă din Mehedinţi.

Locuitorii sunt sătui de promisiuni şi speră ca autorităţile să ajungă la o înţelegere. 3.400 de oameni din Cujmir şi alţi 2.500 din localităţile învecinate vor beneficia de viitoarea staţie de epurare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri