Video Protest LGBT la sediul PSD: „Îi transmitem domnului Ciolacu că România este pregătită” pentru legalizarea parteneriatului civil

Data publicării:
protest gay in fata sediului psd, banner iubim la fel
Protestatarii îi cer lui Marcel Ciolacu să reglementeze parteneriatul civil între persoanele de același sex. Sursă foto: captură video MozaiQ

Câteva zeci de persoane s-au adunat duminică în faţa sediului PSD din București pentru a-i transmite premierului Marcel Ciolacu că România este pregătită pentru legalizarea parteneriatelor civile. Șeful executivului a declarat în repetate rânduri că ţara noastră nu este pregătită pentru legalizarea parteneriatului civil, deși există o decizie CEDO în acest sens.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Directorul executiv al asociației MozaiQ, Vlad Viski, organizatorul protestului, i-a adus prim-ministrului un barometru realizat de organizație, care arată că peste 60% dintre români spun că viaţa lor nu s-ar schimba dacă se legalizează parteneriatele civile.

„I-am mai adus domnului Ciolacu şi un barometru de opinie pe care noi l-am scos, în care românii îşi spun părerea cu privire la parteneriatul civil şi alte subiecte. Mai bine de 60% dintre români spun că viaţa lor nu s-ar schimba dacă se legalizează parteneriatele civile. 52% dintre românii din marile oraşe susţin legalizarea parteneriatelor civile şi 59% dintre românii din Bucureşti susţin legalizarea parteneriatelor civile. Deci aducem şi dovezi, nu doar vorbe goale”, a declarat Vlad Viski, potrivit News.ro.

Participanţii la eveniment au avut steagul comunităţii LGBT+ şi un banner pe care scrie mesajul „Iubim la fel”.

Ce revendicări au protestatarii

Asociaţia MozaiQ a lansat recent „Indexul Egalităţii” - Revendicările Politice ale Comunităţii LGBT+ din România, într-o listă de 52 de puncte.

„Am venit astăzi la PSD ca să îi transmitem un mesaj domnului Ciolacu, că România este pregătită. Am adus aici «Indexul egalităţii» cu cele 52 de puncte pe care noi le cerem de la clasa politică. Sunt chestiuni ce ţin de familie, de recunoaşterea egalităţii de gen, de acces la servicii publice, sănătate, educaţie şi toate acestea sunt agenda comunităţii LGBT+, mai ales în acest an atât de complicat. Pe lângă acest Index pe care i-l dăm domnului Ciolacu, am venit să îi dăm şi o cană. Avem o cană pe care noi am făcut-o care, într-o parte spune «Legea gravitaţiei înainte!» şi «Legea gravitaţiei, după legalizarea parteneriatelor civile!». Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu se schimbă absolut nimic, nici legile fizicii, nici situaţia românilor, după legalizarea parteneriatelor civile, un deziderat care ar trebui să îl pună pe domnului Ciolacu alături de partenerii lui de la socialiştii europeni”, a mai spus Vlad Viski.

El i-a mai adus lui Ciolacu cărţi poştale cu datele din barometru pentru a le trimite la Bruxelles, o şacosă cu mesajul „Cu iubirea-n sac”, pe care să o folosească atunci când merge la cumpărături, dar și un steguleţ al comunităţii LGBT, pe care să-l pună în biroul lui, în contextul în care premierul a afirmat că are prieteni din comunitate.

„Domnul Ciolacu a spus că are prieteni din comunitatea LGBT. Şi e foarte frumos ca atunci când prietenii lui din comunitatea LGBT vin să îl viziteze acasă, să vadă acolo pe birou şi un steguleţ LGBT, ca să se simtă siguri în biroul domnului Ciolacu. În final, avem cifrele şi pe nişte cărţi poştale pe care domnul Ciolacu le poate trimite la Bruxelles, poate să pună un timbru şi să le trimită la Bruxelles, la Timmermans şi la toţi prietenii lui din socialiştii europeni. Şi cu punguţa aceasta «Cu iubirea-n sac» să poată să iasă la cumpărături”, a mai precizat directorul executiv al MozaiQ.

Ciolacu: „Am prieteni care au relaţii cu un alt bărbat”

Marcel Ciolacu declara în noiembrie, întrebat despre faptul că România trebuie să prezinte, până pe 25 martie, propunerile de măsuri în urma deciziei CEDO referitoare la recunoaşterea şi protecţia legală a cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex, că societatea românească nu este pregătită pentru acest lucru.

„Nu e pregătită societatea românească. Nu este nici prima, nici ultima care condamnă. România a fost condamnată şi pentru tratamentul din închisori. Nu este una dintre priorităţile mele şi, repet, nu cred că România este pregătită în acest moment”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a ținut să precizeze că are prieteni care fac parte din minoritatea gay.

„Nu sunt un om obtuz. Eu nu am nicio reţinere. Am prieteni care au relaţii cu un alt bărbat. Nu am nicio problemă. Dar eu vorbesc acum din punct de vedere de prim-ministru”, a completat Ciolacu.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri