Radiografia tranzacţiilor imobiliare. Cum a ajuns Cluj-Napoca vedeta ultimului an

Data publicării:
cluj napoca

Cluj Napoca e vedeta tranzacţiilor imobiliare din ultimul an. Contractele de vânzare - cumpărare au însumat aproape jumătate de miliard de euro. Dublu, faţă de acum patru ani. Iar preţul mediu pentru un metru pătrat a ajuns la aproape 1000 de euro!

Deşi e cea mai dinamică din ţară, piaţa imobiliară din Cluj Napoca e dominată de trazacţiile mici, de până la 60.000 de euro. Majoritatea celor peste 7.300 de tranzacţii imobiliare de anul trecut au fost pentru apartamente de până la 55 de metri pătraţi şi case. În peste 80% din cazuri, tranzacţiile au fost finanţate din surse proprii.

Adrian Vascu, coordonator proiect: „Suma tranzacţiilor deci volumul tranzacţiilor s-a apropiat de jumătate de miliard de euro în Cluj, 457 de milioane de euro, în creştere cu circa 28% faţă de anul trecut”.

Preţul mediu pe metru pătrat al apartamentelor a fost în creştere semnificativă faţă de 2015, data ultimului studiu fiind undeva la 1.000 de euro pe metru pătrat.

Strada principală a unui cartier nou construit a fost cea mai căutată. Metrul pătrat construit s-a vândut aici cu 927 euro. Este artera cu cele mai valoroase tranzacţii în 2016. Aici s-au vândut apartamente, case şi terenuri în valoare de 14,8 milioane de euro

Cel mai scump imobil vândut e totuşi o construcţie veche, modernizată recent. Aceasta se află în zona centrală, pe o arteră principală şi a costat nu mai puţin de 1,4 milioane de euro.

Mănăștur, cel mai mare cartier din Cluj-Napoca a fost cartierul cu cele mai multe tranzacții - aproape 1200.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri