Regulile de la circ afectează și Delfinariul

Data actualizării: Data publicării:
Dolphin Gives Birth At Six Flags Animal Discovery Park

Săritura de la trambulină sau aruncarea mingiilor către public vor deveni amintiri la Delfinariul din Constanţa. Directorul instuţiei spune că deja a scos o parte din exerciţii, iar până la vară vor fi eliminate elementele care nu respectă mediul de viaţa natural al delfinilor.

Antrenor: Animalul primește cu bucurie, oamenii vedeți că reacționează cu plăcere atunci când îl văd, este un număr care demonstrează echilibrul deosebit al acestor animale.

De câteva săptămâni, directorul Delfinariului din Constanța a început să scoată astfel de elemente de acrobație din spectacole.

Adrian Bâlbă, director Complexul Muzeal de ştiinţe ale Naturii Constanţa: Încă din februarie, împreună cu colegii din Consiliul ştiinţific, am decis să shimbăm puţin diapazonul. Să avem o ofertă mai mult axată pe educativ şi pe ştiinţific şi să eliminăm elementele care ar putea fi considerate de circ.

Delfinii au început deja să învețe noile exerciții.

Dorina Coman, antrenor: Chiar dacă au fost scoase anumite comportamente din timpul demonstraţiei, se lucrează alte comportamente. Reacţia lor este aceeaşi: învaţă la fel, răspund la fel.

Spectatorii au păreri împărțite atunci când vine vorba despre noul concept.
Spectatoare: Eu sunt pro protecţia animalelor şi chiar mă bucur că, în sfârşit, am luat şi noi, România, iniţiativa aceasta.
Spectatoare: Nu trebuie scoase, din contră, au o mare importanţă!
Spectator: Cu ce ar deranja un animal? Nu cred că un cerculeţ i-ar strica moralul!

Cert este că în scurt timp, spectatorii vor putea vedea doar sărituri.

Adrian Bâlbă, director: Acum scot sunete, sunete pe care le scot pe la event, sunete pe care în mod natural le scot atunci când comunica la suprafața apei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri